La Generalitat facilita comandaments a distància dels ascensors de Metrovalencia a les persones amb discapacitat específica

La Generalitat distribuirà comandaments a distància per accionar els ascensors de deu estacions de Metrovalencia entre persones de mobilitat reduïda amb problemes específics en els braços i mans, a l’objecte de facilitar el seu accés, sense necessitat d’accionar els polsadors.

La sol·licitud per poder accedir a aquesta ajuda tècnica que ofereix Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) es pot descarregar a la pàgina web de Metrovalencia, (consultar aquí), a la pestanya ‘Moure amb Metrovalencia’ / a l’apartat ‘Accessibilitat, o emplenar els impresos a l’Espai de l’Client de l’estació de Xàtiva, que és on es recull.

Aquest servei és gratuït, tot i que caldrà dipositar una fiança de 25 euros per comandament, que es reintegrarà quan s’efectuï la devolució de l’comandament. El dispositiu, que és personal i intransferible, consisteix en un comandament amb quatre tecles i els seus corresponents pictogrames d’una fletxa per pujar o baixar i, en el cas de l’ascensor de Colom, també anar a la planta intermèdia, gràcies a la tecla ‘INT ‘. També es pot fer una crida a l’intèrfon de l’ascensor, prement el pictograma en forma de telèfon.

Al principi, els ascensors que compten amb aquest dispositiu són els de les estacions de Colom, Xàtiva, Quart de Poblet, Salt de l’Aigua, Plaça d’Espanya, Avinguda del Cid, Nou D’octubre, Àngel Guimerà, Benimaclet i Facultats . Després, cada any s’ampliarà el nombre d’instal·lacions que comptaran amb aquest servei en els elevadors.

La instal·lació d’aquests dispositius és una de les iniciatives recollides en el Pla d’Accessibilitat Universal de FGV-2017 i es va incloure per sol·licitud de Cocemfe, associació que recull a gran part de les persones amb aquesta necessitat. Aquesta iniciativa està avalada i recolzada per la Comissió de Seguiment de el Pla d’Accessibilitat que l’empresa pública mantenen amb diverses associacions.

Pla d’Accessibilitat Universal

El Pla d’Accessibilitat Universal de FGV, previst per desenvolupar-se entre 2017 i 2023, ha comptat amb les aportacions de tots els col·lectius implicats i el seu objectiu és emmarcar qualsevol acció que ara o en el futur realitze FGV amb l’objectiu d’oferir un transport públic universal per a totes les persones.

El document i les seves accions es basen en els principis d’autonomia, igualtat, seguretat i comoditat per al o la client. L’objectiu final és aconseguir que el transport públic sigui accessible per a tothom i durant tot el procés de el viatge, des del moment en què es pensa en desplaçar-se fins que s’abandona l’estació, mitjançant una sèrie d’accions dirigides, tant a eliminar barreres físiques, com de comunicació i informació amb tots els col·lectius.

El desenvolupament de el pla compta amb la col·laboració de les diferents associacions integrades en Cermi Comunitat Valenciana, que formen part d’una comissió de seguiment que, juntament amb FGV, col·labora en proposar i valorar iniciatives encaminades a millorar l’accessibilitat dels serveis de transport a València i Alacant.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: