La Generalitat és la primera administració a nivell estatal que obté llicència pròpia de l’Agència Espanyola del Medicament per importar productes sanitaris

La Generalitat, a través de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, ha esdevingut la primera administració a nivell estatal que ha obtingut una llicència pròpia per part de l’Agència Espanyola del Medicament (AEMPS) per importar productes sanitaris.

L’obtenció d’aquesta llicència suposa una fita, ja que fins ara cap administració pública no havia obtingut aquesta capacitat per part de l’AEMPS per a la importació de productes sanitaris.

Principalment, l’AEMPS ha valorat els mecanismes que la Generalitat va activar durant la pandèmia COVID-19, concretament la seva capacitat per importar producte sanitari, en coordinació amb la resta d’autoritats sanitàries, encara que d’una manera autònoma, proactiva i professionalitzada.

De fet, s’ha valorat amb èxit la posada en marxa del Magatzem Logístic i de Distribució de Productes Sanitari COVID a Fira València, així com els procediments normalitzats de treball implantats per poder dur a terme aquest treball d’importació.

Els controls de l’AEMPS per poder autoritzar i atorgar aquesta llicència s’han centrat a avaluar que la Generalitat, en aquest cas l’entitat sol·licitant, disposa de les instal·lacions, els mitjans, els procediments i el personal adequats per poder dur a terme la tasca d’importació de productes sanitaris. Després de superar aquests controls amb èxit, se li ha concedit a la Generalitat aquesta capacitat importadora, cosa que li permet una major autonomia i la possibilitat d’oferir una millor resposta en el cas de possibles contingències futures.

Cal recordar que la Generalitat va activar nombrosos mecanismes per poder fer front a la pandèmia per coronavirus, entre els quals hi ha una estreta col·laboració amb empreses importadores, transitàries, consultores logístiques, etc. amb la finalitat de mitigar i evitar els efectes més greus de la pandèmia.

De fet, en un moment d’enfonsament total dels mercats, la Comunitat Valenciana va ser la primera juntament amb una altra comunitat autònoma a importar en un noli aeri productes per protegir els treballadors sanitaris i la ciutadania.

Així mateix, va crear el Magatzem Logístic, ubicat als pavellons 1 i 3 del nivell 1 de Fira València, que compten amb una superfície de 11.601 metres quadrats cadascun, i en les instal·lacions del qual s’ha pogut dur a terme tota la tasca d’emmagatzematge de productes sanitaris, vacunes COVID o material de protecció, entre d’altres.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: