La Generalitat envia una ajuda d’emergència per a la població afectada pel conflicte d’Ucraïna a través del corredor humanitari de Sumy

La Generalitat, a través d’un projecte de col·laboració amb l’ONGD Farmamundi, ha enviat una ajuda d’emergència a través d’un dels corredors humanitaris a la localitat de Sumy per abastir i cobrir les necessitats més immediates de la població afectada pel conflicte d’Ucraïna. Es tracta del primer enviament d’ajuda humanitària valenciana que ha entrat per aquest corredor humanitari.

 

En concret, aquest projecte es localitza a la regió de Poltava, punt d’arribada de rutes per a població desplaçada interna des de les zones més afectades de l’Est a la frontera amb Ucraïna; concretament de regions com Sumy, Poltava, Kharkiv, Kherson, Lugansk i el Donestsk. Aquesta regió, d’acord amb l’Oficina de Nacions Unides per a la Coordinació d’Afers Humanitaris, s’ha convertit en una de les zones més assotades pel conflicte.

 

Farmamundi ha estat l’encarregada de desenvolupar aquesta intervenció en col·laboració amb una entitat sòcia local que ha estat l’encarregada d’adquirir els productes a Ucraïna per abastir 4.000 persones desplaçades, el 65% de les quals són dones i menors desplaçats interns en situació d’especial vulnerabilitat, com a gent gran i persones amb diversitat funcional afectats pel conflicte bèl·lic.

 

L’enviament es compon de paquets nutricionals, kits de dignitat que inclouen productes d’higiene per a dones, mantes i roba d’abric, així com kits de protecció COVID-19.

 

La Generalitat aporta 35.000 euros a finançar aquesta ajuda que pretén millorar les condicions de vida de la població afectada pel conflicte a Ucraïna en el marc del conveni d’Acció Humanitària entre la Conselleria de Cooperació i l’ONG Farmamundi per respondre a emergències internacionals.

 

Comitè d’acció humanitària d’emergència

 

La Conselleria de Cooperació celebrarà el proper dilluns 14 de març una reunió del Comitè Permanent d’Acció Humanitària d’Emergència de la Comunitat Valenciana (CAHE), sessió en què participaran les ONGD que operen a Ucraïna, per presentar un informe de situació de la crisi provocada per la guerra a Ucraïna i propostes d’acció coordinada.

 

En aquests moments les ONGDs que operen a Ucraïna, bé directament o a través de socis locals, són Creu Roja, Farmamundi, ACNUR, Unicef, Ajuda en Acció, Càritas, CESAL, Metges del Món, Save the Children i Vides.

 

Es tracta d’organitzacions amb base a la Comunitat Valenciana i inscrites al Registre d’Agents de Cooperació Valenciana que estan treballant en el terreny.

 

 

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: