La Generalitat entrega 7 distincions a les victimes d’atemptats terroristes

El president Ximo Puig ha fet entrega de les 7 Distincions de la Generalitat a les víctimes d’atemptats terroristes que ha atorgat aquest any el Govern valencià en un acte que, en paraules del cap del Consell, és “de memòria històrica i de justícia”.

Aquest any els homenatjats han estat les víctimes de dos atemptats comesos per la banda terrorista ETA: Juan Vicente Gascó Fullera, José Vicente Martí Vera, Manuel Herrera Escalante, Rodrigo Ordóñez Ancio, Eusebio Saiz Eslava i Jesús Vera Arévalo, policies ferits en l’atemptat contra l’antic hospital militar de Sant Sebastià al juny de 1983; i Jesús Viera Barranc, Guàrdia Civil ferit en l’atac a la direcció general de la Guàrdia Civil al novembre a 1988.

El president ha dedicat les distincions a les víctimes del terrorisme “en nom dels cinc milions de valencians en agraïment i reconeixement sincer per lleialtat a la democràcia”, i alhora ha recordat que l’objectiu de les institucions públiques és “reaccionar sempre davant la barbàrie “, així com” reparar aquest deute humana i democràtica “.

En l’acte, al qual han assistit la consellera de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Gabriela Bravo, i la de Sanitat i Salut Pública, Carmen Montón, i en què també ha participat el president de l’Associació de Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat Víctimes del terrorisme, Francisco Zaragoza, el president ha incidit que el terrorisme “només és dolor, mort i xantatge” i ha recordat que ataca “en qualsevol espai on transcorre la vida diària”.

El cap del Consell també ha assenyalat que “mantenir viva la memòria suposa posar noms i cognoms a les persones que directament ho van patir, amb la voluntat de” dignificar la seva figura i d’explicar als joves, que per fortuna no han conegut aquesta època negra , que existeix, i que si no aprenem, pot tornar a passar “.

En aquest sentit, ha agraït a les víctimes el treball que realitzen explicant els seus testimonis a les escoles, al mateix temps que ha recordat la necessitat de treballar junts amb l’objectiu de “extirpar de la nostra societat als violents i les seves causes: la intolerància i l’odi, la llavor de la seva barbàrie “.

Les Distincions de la Generalitat es concedeixen anualment a valencians que hagin patit atemptats fora del territori, o a qualsevol persona que l’hagi experimentat en ell, o a víctimes empadronades a la Comunitat Valenciana en el moment de petició de les ajudes. Des de 2003, any de lliurament de les primeres distincions, han estat 64 persones les que l’han rebut a títol pòstum, 85 els ferits, i 5 les entitats que treballen en favor de les víctimes.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: