La Generalitat destinarà 47 milions d’euros a un pla d’ajudes a projectes locals de cultura, turisme i mobilitat

Informació i Foto: http://www.gva.es

La Generalitat destinarà 47,3 milions d ‘euros a un pla d’ajudes dirigit als ajuntaments per desenvolupar projectes locals relacionats amb la cultura, el turisme i la mobilitat, segons ha avançat el president de la Generalitat, Ximo Puig, que ha reiterat la ” plena confiança “del Consell en els municipis” a l’hora d’abordar conjuntament polítiques que vagin en benefici de la ciutadania, de la millora dels serveis públics i d’un objectiu fonamental, que és la creació d’ocupació “.

El pla es divideix en dues línies d’ajuts per dur endavant projectes que millorin econòmica, social i culturalment els municipis. D’una banda, s’inclouen projectes d’impuls i aprovació de plans de mobilitat sostenible i, d’altra banda, iniciatives destinades a la protecció, conservació i recuperació de béns culturals per incentivar un augment de l’activitat turística sostenible.

El pla preveu, en concret, 40 milions d’euros destinats a actuacions sobre immobles del patrimoni cultural valencià i 7.320.000 euros dirigit a actuacions relacionades amb plans de mobilitat urbana per impulsar la transició cap a un nou model energètic, com és el cas de la construcció de carrils-bici o l’adquisició d’autobusos impulsats per combustible alternatiu.

Es tractarà de projectes que puguin optar al Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) i que seran cofinançats al 50% per la Generalitat en els seus pressupostos amb aportacions d’aquests fons comunitaris i al 50% per les entitats locals beneficiàries.

L’objectiu per a l’horitzó 2020 és concentrar els recursos dels fons europeus en els sectors més especialitzats, qualificats i amb major valor afegit del territori, buscant un “creixement intel·ligent”, ha assenyalat el director general d’Administració Local, Antoni Such.

“Estem parlant, en definitiva, que tot això ajudi a confirmar un model econòmic més sostenible i capaç de generar ocupació”, ha manifestat Puig, que ha incidit que “turisme i cultura són una aliança molt potent que hem de desenvolupar cada vegada més, com la de turisme i medi ambient “.

D’altra banda, el cap del Consell ha destacat que el pla presentat és “un projecte més de cooperació, col·laboració i aliança entre Generalitat i ajuntaments”, amb el qual es pretén impulsar la “coparticipació i coresponsabilitat”.

Fons de Cooperació Local

En aquest sentit, Puig ha recordat que aquesta línia d’ajuts va en la direcció d’altres programes posats en marxa en col·laboració amb els ens locals, com Avalem Plus o Edificant, així com la restitució del Fons de Cooperació Local.

“No es tracta d’patrimonialitzar cap política, sinó de ser cada vegada més eficaços i útils i invertir de la millor manera possible aquells recursos que posen els ciutadans a les nostres mans”, ha assegurat Puig, alhora que ha afirmat que es tracta de ” una manera d’entendre l’Administració ben diferent “.

D’altra banda, Puig ha expressat l’esforç del Consell a l’hora de buscar fórmules perquè els ajuntaments puguin concórrer també a un altre tipus d’ajudes, així com per augmentar el pressupost del pla, que finalment s’ha duplicat des dels 20 milions inicials fins els 47.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: