La Generalitat destina un milió d’euros a instal·lar 80 pantalles d’informació a les parades de tramvia de Metrovalencia

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi Espanya, ha anunciat que Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) invertirà un milió d’euros en la instal·lació de les pantalles de el nou sistema d’informació a l’viatger de les línies tramviàries de Metrovalencia.

Aquest nou equipament compta amb teleindicadors LED i TFT’s (similars a les pantalles de televisió), que informaran de el temps de pas, així com d’altres qüestions relatives a l’servei, com incidències, avisos o recomanacions.

El conseller, que ha estat acompanyat per la directora gerent de FGV, Anaïs Menguzzato, en la visita als treballs d’instal·lació a la parada de Grau-Canyamelar, ha explicat que “l’empresa pública ha previst completar la instal·lació d’aquests suports informatius a al llarg de les pròximes setmanes per posar-los en servei, després de completar un període de proves “.

Arcadi Espanya ha destacat que aquesta actuació “suposa una gran millora de la comunicació directa amb les persones usuàries, ja que per primera vegada es va a donar informació de servei actualitzada en temps real en parades amb una gran quantitat de viatgers i viatgeres a el dia, com poden ser les properes als campus universitaris, Empalme o Pont de Fusta “.

Aquesta actuació inclou la instal·lació de pantalles informatives a totes les parades de l’tramvia, aproximadament dos per cada baixador, el que representa uns 80 teleindicadors, que, a més, són accessibles. En concret aquests teleindicadors compten amb el sistema ‘Ciber-pass’ per a invidents, que permet, sota demanda, que la informació que apareix a la pantalla es pugui escoltar per facilitar l’accés d’aquests continguts a un major nombre de persones.

Parades de transbord

A més, tal com ha avançat el conseller de Política Territorial, aquesta mateixa actuació “preveu instal·lar pantalles de majors dimensions i amb més possibilitats tècniques, en parades de transbord i més transitades”. Aquestes parades seran: Empalme, Benimaclet, Vicent Andrés Estellés, Pont de Fusta, Tarongers, La Cadena, Vicente Zaragozà, La Carrasca i Sagunt. En el cas de l’estació de Marítim Serreria, els actuals teleindicadors també seran substituïts per pantalles TFT.

“L’objectiu és emprendre una millora global que ens permeti donar informació més àgil i detallada del que passa a la xarxa de Metrovalencia, perquè les persones usuàries puguin reaccionar davant de possibles imprevistos, donar un millor servei i, en definitiva, ser més competitius “ha afegit Arcadi Espanya.

FGV va adjudicar aquesta actuació a l’empresa Electronic Trafic SA, per un import de 1.003.888,27 euros, IVA inclòs. Els dispositius s’estan instal·lant a les parades de les Línies 4, 6 i 8 que corresponen a el servei tramviari de Metrovalencia, així com en el lloc de comandament, situat a València Sud.

El sistema d’informació que està previst instal·lar recull les dades de l’SAE (Sistema d’Ajuda a l’Explotació), que s’utilitza a la xarxa tramviària de Metrovalencia, de manera que possibilitarà notificar els horaris i les destinacions dels propers tramvies a les andanes de les estacions.

Actualment, en les línies de el tramvia de Metrovalencia no hi ha cap sistema d’informació a l’viatger amb teleindicadors o monitors. No obstant això, sí que està instal·lat en totes les estacions subterrànies i en algunes estacions de superfície de la xarxa de Metrovalencia

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: