La Generalitat destina prop de 18’7 milions d’euros a la renovació i descarbonització de la flota de transport de viatgers i mercaderies

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha convocat les ajudes per valor de 18.654.771 euros per a la transformació de flotes de transport de viatgers i mercaderies per carreteres segons publica el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

Aquestes ajudes van adreçades a empreses privades que presten els serveis per carretera que no són de titularitat municipal, així com les empreses que facin transport privat complementari.

El conseller Arcadi Espanya ha destacat que, amb les ajudes per a la renovació de les flotes de vehicles de transport, “des de la Generalitat volem impulsar el sector de l´automoció i fomentar la reactivació industrial en un moment molt complicat”. A més, ha destacat que amb aquesta iniciativa, “el Consell també busca incentivar l’ús de vehicles que utilitzin energies alternatives baixes en carboni per afavorir la descarbonització i la millora de l’aire a les ciutats”.

Entre les activitats que se subvencionen hi ha l’aferrissament, l’adquisició de vehicles d’energies alternatives baixes en carboni. el ‘retrofit’ o modificació de la forma de propulsió de vehicles i la implantació d’infraestructura de recàrrega de vehicles elèctrics. Es destinarà un màxim del 45% del pressupost global, 8.394.646 euros, a xafarrament i un mínim del 40%, 7.461.908 euros, per a l’adquisició de vehicles d’energies alternatives.

Aquests ajuts s’atorguen a l’empara de la subvenció concedida pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, dins el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) finançat per la Unió Europea-NextGenerationEU.

La presentació de sol·licituds i la documentació per a l’obtenció dels ajuts es realitzarà, mitjançant tràmit electrònic a través de la seu electrònica de la Generalitat, consultar aquí, apartat «serveis on-line», seleccionant l’activitat a què es vol optar. Cal presentar una sol·licitud per vehicle

Els terminis de presentació de sol·licituds seran per a xafarrament des del següent dia hàbil a la publicació al DOGV fins a l’extinció del programa el 30 d’abril de 2024. Per a l’adquisició de vehicles d’energies alternatives baixes en carboni i per a «Retrofit» o modificació de la forma de propulsió de vehicles serà del 2 de maig de 2022 fins a l’extinció del programa el 30 d’abril de 2024. Quan la implantació d’infraestructura de recàrrega de vehicles elèctrics s’iniciarà el dia 2 de maig de 2022 i finalitzarà el 31 de desembre del 2023.

Tota la informació sobre aquests ajuts es pot consultar al corresponent DOGV,

consultar aquí).

El PRTR té com a objectiu tant impulsar l’activitat i la creació d’ocupació, com donar suport al procés de transformació estructural que permetrà augmentar, a mitjà termini, el creixement i reforçar, a llarg termini, la resiliència, en aquest avenç cap al desenvolupament sostenible i inclusiu de la Comunitat Valenciana.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: