La Generalitat destina 46,6 milions d’euros a projectes de cooperació internacional al desenvolupament el 2022

La Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica ha convocat les subvencions per a l’exercici 2022 destinades a ONGD per al finançament de projectes i programes de Cooperació Internacional al Desenvolupament a executar a països i poblacions estructuralment empobrits.

La Generalitat finançarà amb 46,6 milions d’euros les accions de Cooperació Internacional al Desenvolupament, dels quals la ciutadania ha decidit que 2 milions dels primers pressupostos participatius de la Generalitat es destinen a ONGD per a accions de desenvolupament cap als països i territoris més vulnerables.

La Conselleria de Cooperació duplica els fons destinats a cooperació internacional aquest any, les accions dels quals s’emmarquen per primera vegada al V Pla Director de la Cooperació Valenciana, aprovat recentment pel ple del Consell.

Els projectes que poden optar a finançament es divideixen en quatre modalitats: programes integrals de caràcter plurianual en matèria de cooperació internacional al desenvolupament a executar a països i poblacions estructuralment empobrits; projectes en matèria de cooperació internacional al desenvolupament a executar a països i poblacions estructuralment empobrits; projectes de cooperació tècnica; i actuacions específiques.

Programes i projectes de cooperació internacional

Els programes integrals de caràcter plurianual en matèria de cooperació internacional al desenvolupament a executar en països i poblacions estructuralment empobrits articulen un conjunt organitzat i coherent de serveis i processos de desenvolupament, a través de diversos projectes vinculats entre si i de naturalesa similar, que poden ser executats de manera seqüencial o paral·lela.

Les sol·licituds de subvenció per a un programa seran per un import mínim de 600.000 euros i un màxim de 900.000. Així mateix, les sol·licituds de subvenció per a un programa hauran de ser per un termini mínim d’execució de 25 mesos i màxim de 36 mesos. Alhora, hauran d’incloure obligatòriament en la formulació del programa activitats de sensibilització vinculades a la intervenció de cooperació internacional per al desenvolupament a la Comunitat Valenciana, per un import màxim de 40.000 euros.

Quant als projectes en matèria de cooperació internacional al desenvolupament a executar a països i poblacions estructuralment empobrides, les sol·licituds de subvenció seran per un import de 400.000 euros, si es presenten de manera individual, o de 600.000 euros si es presenten en agrupació amb una altra o altres entitats. Així mateix, les sol·licituds de subvenció per a un programa hauran de ser per un termini mínim d’execució de 12 mesos i màxim de 24 mesos. Les sol·licituds de subvenció podran incloure, en la formulació del projecte i en el pressupost presentat, activitats de sensibilització vinculades a la intervenció de cooperació internacional per al desenvolupament a la Comunitat Valenciana, per un import màxim de 20.000 euros.

Cooperació tècnica i actuacions específiques

Pel que fa als projectes de cooperació tècnica, s’articularan mitjançant un conjunt d’activitats de formació, acompanyament tècnic, intercanvi d’experiència i transferència de coneixement, aplicat al desenvolupament d’aprenentatges en un àmbit concret de la gestió de serveis o processos. Aquestes actuacions contemplaran l’establiment d’aliances o partenariats, de caràcter tècnic, professional o institucional i d’interès públic o social.

Les activitats podran realitzar-se al país d’intervenció i en la Comunitat Valenciana, i es procurarà fomentar l’intercanvi bilateral d’experiències i la transferència de coneixement. L’import màxim de la subvenció a percebre per projecte serà de 150.000 euros. Les sol·licituds de subvenció per a un projecte han de ser per un termini mínim d’execució de 6 mesos i màxim de 12 mesos.

Les intervencions específiques s’orienten al desenvolupament d’accions que permeten abordar problemes conjunturals o generalistes. Les que es duguen a terme a tercers països s’hauran de desenvolupar en contextos d’alta vulnerabilitat i podran no estar restringides, exclusivament, a les àrees geogràfiques establertes com a prioritàries al V Pla Director de la Cooperació Valenciana.

En aquest tipus d’actuacions, l’import màxim de la subvenció a percebre per projecte serà de 70.000 euros si es presenta de manera individual i de 80.000 euros si és en agrupació amb una altra o altres entitats. Les sol·licituds de subvenció per a un projecte seran per un termini màxim d’execució de 12 mesos.

El termini per a la presentació de sol·licituds finalitzarà el proper 10 de maig i es tramitaran exclusivament de forma telemàtica a la Seu Electrònica de la Generalitat ia la pàgina web de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: