La Generalitat destina 15 milions d’euros addicionals per al transport concessional d’autobusos per carretera

La Generalitat, a través de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, ha destinat 15 milions d’euros addicionals d’ajudes als concessionaris de transport de viatgers i viatgeres per carretera per mitigar les pèrdues ocasionades per la COVID-19.

El conseller Arcadi Espanya ha anunciat aquesta nova línia d’ajuts corresponent a aquest exercici 2021, després de la reunió que ha mantingut amb la secretària autonòmica d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat, María Pérez, per analitzar la situació de el sector.

Amb aquesta nova partida, la Generalitat, mitjançant la Conselleria de Mobilitat, ha assignat un total de més de 45 milions d’euros en ajuts per donar suport a l’transport en autobús per carretera davant del descens de l’nombre de persones usuàries i l’increment dels costos de neteja i desinfecció provocats per la pandèmia.

Segons ha explicat el conseller Arcadi Espanya, “la Generalitat està fet un important esforç financer per poder assegurar a la ciutadania, el dret a la mobilitat que garanteix al seu torn l’accés a altres drets com la sanitat o l’educació i, a més, donar suport la viabilitat i els llocs de treball que aquestes empreses generen “.

En aquest sentit, ha afegit que, des de l’inici de la pandèmia, “la Generalitat està articulant línies de suport a la competitivitat de les empreses amb base a la Comunitat Valenciana per a pal·liar els efectes negatius que la Covid-19 i les restriccions de mobilitat han ocasionat “.

Així mateix, el conseller ha ressaltat que “no s’ha d’oblidar la lluita contra els efectes negatius de l’canvi climàtic, i és fonamental que el transport amb autobús sigui viable i competitiu perquè és més sostenible, molt menys contaminant que el vehicle privat, i més accessible per a tothom, no tothom pot tenir un cotxe a la seva disposició “.

Ajuda per al transport en autobús i taxi

A aquestes ajudes de la Conselleria de més de 45 milions d’euros per garantir el transport de viatgers per carretera amb autobús davant del descens de l’nombre de persones usuàries provocat per la crisi sanitària de la COVID-19, se sumen les ajudes que s’han destinat per donar suport a al sector de l’taxi pels efectes negatius de la pandèmia.

Així, pel que fa a al sector de l’taxi, la Generalitat també ha pressupostat 4.750.000 d’euros per contrarestar l’important descens d’ingressos que ha patit el sector a causa de les restriccions de mobilitat imposades des de l’inici de la pandèmia. D’aquests ajuts directes, s’han beneficiat un total de 4387 taxistes de la Comunitat Valenciana.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: