La Generalitat destina 10,5 milions d’euros el 2020 per fer front a la COVID-19 en Metrovalencia i TRAM d’Alacant

La Generalitat destina 10,5 milions d’euros, des de març de 2020, per fer front a l’actual crisi sanitària provocada per la COVID-19 en les xarxes de Metrovalencia i TRAM d’Alacant i adoptar diferents mesures per garantir un servei de transport segur .

El 2020, abans que es declarés l’estat d’alarma, Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), a l’igual que altres empreses de el sector, va anar adoptant diferents mesures per fer front a l’emergència sanitària provocada pel coronavirus.

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi Espanya, i la directora gerent de FGV, Anaïs Menguzzato, s’han reunit de forma telemàtica per fer balanç de les actuacions realitzades durant la pandèmia i avançar en mesures que permetin seguir garantint un transport públic segur.

Després de la reunió, el conseller ha insistit que el transport públic “ha de ser eficient i segur” i, al seu torn, ha recordat que tots els informes internacionals avalen que “el risc de contagi en el transport públic és molt baix, sobre tot tenint en compte les mesures que s’han executat per protegir els viatgers “.

En els últims mesos, Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana ha desenvolupat actuacions organitzatives i tècniques que han permès fer front a les circumstàncies excepcionals actuals, d’acord amb les directrius establertes per les autoritats estatals i autonòmiques.

Davant d’aquesta nova situació ha estat i és necessari seguir adoptant mesures que se sumen a les que ja s’han aplicat en mesos anteriors per facilitar l’ús de l’transport públic en unes condicions de màxima seguretat “.

La dotació econòmica destinada per fer front a aquestes mesures ha suposat una assignació no prevista per part de FGV que, al seu torn, ha estat acompanyada d’una lògica disminució d’ingressos, conseqüència de el menor nombre de persones viatgeres registrades, sobretot coincidint amb els mesos de confinament.

Principals mesures i actuacions

La major assignació econòmica a què ha hagut de fer front FGV en aquests últims mesos ha estat la derivada de les tasques addicionals de neteja i desinfecció que s’han hagut de realitzar en trens, tramvies, estacions i en dependències pròpies com tallers i oficines.

El pressupost destinat a aquest apartat és d’uns sis milions d’euros (neteja i desinfecció extraordinàries en instal·lacions i trens, al que des del passat mes d’octubre es va incorporar la desinfecció mitjançant nebulització a l’interior de trens i tramvies).

Aquestes tasques han estat acompanyades de la recollida de mostres per detectar la possible presències de restes o traces de COVID-19 en col·laboració amb el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) de l’Ministeri de Ciència i Innovació.

La incorporació, des d’aquest mes de gener, amb el personal destinat a informació i control sobre el compliment de les normes de sanitàries i de prevenció en vigor, conseqüència de la pandèmia provocada per la COVID-19, compta amb una dotació pressupostària de 1,5 milions d’euros.

Entre les tasques d’aquests auxiliars figuraran les de vetllar pel compliment, per part de les persones usuàries dels serveis de transport, de les normes sanitàries en vigor. A més, col·laboraran en el control d’accés i aforament, ajudant a la correcta distribució de clients en andanes i unitats i assegurant el correcte ús de les instal·lacions, així com notificant possibles incidències.

D’altra banda, el sistema de control d’aforament de Metrovalencia ha suposat una inversió superior als el milió d’euros. Amb aquest nou sistema en servei des del passat mes de setembre, les principals instal·lacions de Metrovalencia disposen de pantalles informatives, distribuïdes en els vestíbuls, en la qual s’ofereix informació a temps real de l’grau d’ocupació dels trens en circulació al seu pas per aquestes estacions.

Després d’aquest apartat, l’adquisició de productes sanitaris i de protecció (mascaretes, guants, gel hidroalcohòlic), així com la instal·lació de mampares a oficines i llocs de treball ha suposat una despesa de 1,5 milions d’euros.

Així mateix, les accions de comunicació i sensibilització desenvolupades al llarg d’aquests mesos en estacions i mitjans aliens ha ascendit a més de mig milió d’euros, amb la finalitat d’informar a la població sobre les noves mesures i per recuperar la confiança en la seguretat de l’transport públic.

Altres mesures posades en marxa des que va començar la pandèmia han permès millorar el servei d’atenció a client, reforçar les tasques de vigilància i seguretat, afavorir el teletreball i fer front a les hores extres que ha estat necessari realitzar.

Pèrdua d’ingressos

Al seu torn la crisi sanitària ha provocat durant aquest període un lògic descens de demanda, de manera que els ingressos han disminuït considerablement. La crisi sanitària va provocar en un primer moment que la demanda es situarà durant el període de confinament en registres inferiors a l’10%, respecte a l’any anterior.

Durant el procés de desescalada ha estat possible que els viatgers hagin tornat a confiar en els serveis de transport que ofereixen Metrovalencia i TRAM d’Alacant, però a dia d’avui el nostre grau d’ocupació encara segueix sent una mica inferior a l’50% respecte a l’any passat .

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: