La Generalitat desenvolupa un ampli programa d’activitats per celebrar el Dia Mundial del Medi Ambient

El Dia Mundial del Medi Ambient és un cita establerta per l’Assemblea General de l’ONU, que té com a objectiu conscienciar la població mundial sobre la necessitat de cuidar el nostre planeta i convertir-los en agents actius del desenvolupament sostenible. Sota aquestes mateixes premisses, i amb motiu d’aquesta jornada, la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ha organitzat un ventall d’activitats per fer partícips a la societat valenciana d’aquest desafiament.

Un dels principals escenaris del dia ha estat el Centre d’Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana (CEACV), dependent de l’Administració autonòmica, que ha celebrat aquest dimecres el seu 20 aniversari, ja que va obrir les portes el 5 de juny de 1999 i, des de llavors, s’ha encarregat d’abordar la sostenibilitat a través des de l’educació ambiental a més de 250.000 persones.

En el dia d’avui, l’equip educatiu del centre ha realitzat diverses activitats i tallers lúdic-educatius, en els quals han participat prop d’un centenar de persones de centres educatius de la Comunitat. A més també ha iniciat un nou programa de sensibilització ambiental per a l’empleat públic, ‘Fent Camí’.

També en el CEACV, divendres que la consellera d’Agricultura i Medi Ambient, Elena Cebrián, i el conseller d’Educació i Cultura, Vicent Marzà, assistiran a l’acte central de la campanya de sensibilització ‘Vinyetes per salvar el mon’. La iniciativa, organitzada pel Consell Escolar de la Comunitat Valenciana i l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i coordinada per les conselleries d’Agricultura i Medi Ambient i d’Educació, ha promogut un treball en els centres escolars que, a partir del recurs del còmic, ha generat una sèrie de materials centrats en la sostenibilitat, alguns dels quals han estat seleccionats i premiats. Al costat de l’entrega de premis es presentarà una sèrie de clips en 3D generats com a recurs addicional per seguir treballant el tema a les aules.

Aquest dijous està prevista la participació d’Elena Cebrián i del secretari autonòmic de Medi Ambient, Fran Quesada, en una solta de cries de trencalòs a Bel, dins el projecte de reintroducció d’aquesta espècie al Maestrat.

parcs Naturals

La xarxa de Parcs Naturals de la Comunitat Valenciana compta també amb un programa específic amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient. Divendres està prevista un acte de presentació del projecte d’educació ambiental ‘Charlie el corriol’ sobre el corriol camanegre, una au catalogada com a vulnerable, al Centre d’Interpretació del Parc Natural de la Mata-Torrevella.

El dissabte s’ha programat la ruta ‘A caminar a la Tinença’, al Parc de la Tinença de Benifassà; altra activitat guiada pel parc de les Hoces del Cabriel, la jornada ‘Horts del Túria, horts sostenibles’ al Parc del Túria i una cita d’anellament científic d’aus a la Pobla de Sant Miquel. L’agenda es completa amb les cites previstes per al diumenge, com la jornada de voluntariat ambiental ‘Ajuda a Charlie’ a la Mata-Torrevella i una xerrada dinàmica sobre fauna exòtica invasora a la Marjal de Pego-Oliva.

D’altra banda, i amb l’objecte de cridar l’atenció sobre els riscos de la contaminació de l’aire a què es refereix el lema del Dia Mundial del Medi Ambient, aquest any, el director general de Canvi Climàtic i Educació Ambiental, s’ha visitat a la nova estació de qualitat de l’aire ubicada a la Plaça de l’Ajuntament de València, on ha posat en valor «la col·laboració entre l’Administració autonòmica i la municipal en matèria de qualitat de l’aire», que considera com un model d’èxit en aquesta legislatura .

A continuació, Piquer també ha visitat la planta de selecció i classificació d’envasos lleugers de Picassent, així com al nou reactor de compostatge a la planta de tractament de residus de Guadassuar, on s’ha destacat els esforços de la Generalitat per abordar des de la sostenibilitat la gestió de residus.

 

 

 

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: