La Generalitat convoca ajuts d’un milió d’euros per millorar el servei públic que presten les mancomunitats

El director general d’Administració Local, Antoni Such, ha anunciat que la Generalitat ha publicat la convocatòria d’ajudes destinades a col·laborar amb el sosteniment de les despeses corrents de les mancomunitats de municipis de la Comunitat Valenciana, la quantia de les quals ascendeix a 985.920 euros.

El director general ha valorat l´aposta del Consell per “la col·laboració, el treball en comú i per aprofitar l´economia d´escala”, i ha afegit que l´objectiu de les ajudes és que la ciutadania d´aquestes mancomunitats tinguin “millor serveis públics, més” eficients, més arrelats al territori ia un cost més baix”.

Tal com ha explicat Such, les ajudes podran ser sol·licitades fins al proper 28 d’abril i tenen com a objectiu donar suport econòmic a l’enfortiment de les estructures supramunicipals com a espais que permeten prestar de forma compartida serveis públics dirigits a la ciutadania amb més eficiència i qualitat.

En concret, les subvencions es destinen a cobrir despeses corrents i de funcionament derivades d’actuacions vinculades a arrendaments, reparacions, manteniment i conservació d’infraestructures, edificis i locals, així com compra de maquinària, material de transport, subministraments d’aigua, electricitat, gas , combustibles, comunicacions, etc.

La concessió sefectuarà en règim de concurrència competitiva i per determinar la quantia de les subvencions, es tindran en compte tant els recursos pressupostaris com la població mancomunada. A més, la convocatòria estableix que totes les actuacions objecte de la subvenció han d’haver estat realitzades entre l’1 de gener de l’exercici corrent i el darrer dia del mes que es porti a efecte la publicació al DOGV de la resolució de les ajudes.

Les entitats interessades hauran de presentar la seva sol·licitud de manera telemàtica, seguint les indicacions contemplades a la convocatòria, que es pot consultar a la pàgina web href=”https://dogv.gva.es/datos/2022/03/28/pdf/2022_2470 .pdf”target=”_blank”>consultar aquí

La Comunitat Valenciana té reconegudes 53 mancomunitats, que tenen entre les finalitats principals l’atenció coordinada dels serveis socials, les activitats culturals, el foment del turisme i la recollida i tractament de residus sòlids urbans, així com l’impuls de les activitats econòmiques.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: