La Generalitat concedeix més de 2,9 milions a Ice Cream Factory Comaker per millorar-ne la sostenibilitat mediambiental i les instal·lacions

La Generalitat ha concedit més de 2,9 milions d’euros d’ajuda directa a l’empresa Ice Cream Factory Comaker, que permetrà a la companyia fer una estratègia d’inversions “per potenciar la seva activitat, millorar les instal·lacions productives en aspectes mediambientals i de productivitat, situar-se com a referent gràcies a la tecnologia innovadora que implantarà i augmentarà la sostenibilitat del seu procés productiu”.

Arcadi España ha realitzat aquestes declaracions després de la reunió que ha mantingut aquest dimarts juntament amb el director general de Model Econòmic, Finançament Autonòmic i Política Financera, José Moreno, amb directius de l’empresa Ice Cream Factory Comaker S.A., dedicada al sector dels gelats, i que n’ha estat beneficiària de 2.975.000 euros, dins el programa de la Conselleria d’Hisenda d’ajuts a projectes d’inversió empresarial que afavoreixin un model econòmic sostenible mediambientalment.

El responsable de les finances valencianes ha assenyalat que l´empresa Ice Cream Factory Comaker “és una companyia capdavantera en el desenvolupament, fabricació i comercialització de gelats, que ha sabut combinar la tradició amb l’aposta per la innovació, amb l’objectiu de liderar el sector al mercat nacional i internacional”.

Ice Cream Factory Comaker té previst fer una ambiciosa estratègia d’inversió privada “per situar l’empresa a l’avantguarda de la tecnologia i alhora fer un salt qualitatiu i quantitatiu en la protecció del medi ambient”, tal com ha apuntat Arcadi España. Així, després de l’execució del projecte d’inversió, al qual la Generalitat contribuirà amb prop de 3 milions d’euros, “s’espera que l’empresa creixi un 160% els propers cinc anys, que augmenti el volum de producció en un 72%. incrementi en un 50% la plantilla, amb la creació d’un mínim de 83 llocs de treball”.

Actualment, Ice Cream Factory Comaker compta amb una plantilla integrada per 900 persones treballadores i més de 100 pertanyents a un centre especial d’ocupació, en col·laboració amb Ilunion, grup empresarial del Grup Social ONCE.

Els responsables de la companyia han assegurat que amb aquestes inversions l’objectiu és aconseguir situar l’empresa “com a referent tecnològic i innovador en el procés productiu, alhora que augmentar la sostenibilitat, amb tecnologies que assegurin més eficiència energètica i reducció de l’impacte ambiental ”, així com “dotar la companyia de més flexibilitat, crear ocupació estable i desenvolupar productes d’alt valor afegit”.

Arcadi España ha subratllat durant la visita a les instal·lacions d’Ice Cream a Alzira “l’important esforç econòmic de la Generalitat, que puja a 8,6 milions, per a ajudes a projectes d’inversió d’empreses que contribueixin a la transformació del model econòmic”, i ha afegit que les inversions que efectuaran les 6 empreses de la Comunitat Valenciana adjudicatàries d’aquestes subvencions “permetran la creació de 320 nous llocs de treball, així com la posada en funcionament dʻaccions de desenvolupament empresarial per valor de 60 milions”.

Empreses beneficiàries

Les ajudes concedides per la Conselleria d’Hisenda s’emmarquen dins del Pla d’Acció de Transformació del Model Econòmic Valencià 2027 i formen part de l’estratègia de canvi de model productiu impulsat pel Consell.

En concret, per al 2022 la Generalitat va pressupostar 3,8 milions d’euros per al finançament d’aquestes inversions, complementat al segon exercici de la convocatòria amb 4,8 milions addicionals el 2023.

També han resultat beneficiàries d’aquestes subvencions les empreses sol·licitants Huhtamaki Spain SL, Stadler Rail Valencia SAU, Omnium Electric Iberia SL, Plastics Francès SAU i Hercor Metalworking SL.

Instal·lacions de Juan Motilla

Després de la visita a l’empresa Ice Cream Factory Comaker, el conseller d’Hisenda ha mantingut una reunió a Carcaixent amb el director general de Model Econòmic, José Moreno, i representants de l’empresa familiar Juan Motilla SL, dedicada a la producció i l’exportació de cítrics .

Arcadi España ha recorregut després de la reunió les instal·lacions de l’empresa, que ha apostat per la renovació de la seva maquinària amb l’última tecnologia per seguir recolzant el desenvolupament i el creixement internacional.

Persones afectades per la pantanada

Així mateix, el responsable de les finances valencianes ha fet una crida a tots els veïns de la Ribera que tenen un préstec de l’Institut de Crèdit Oficial (ICO) derivat de la pantanada de Tous del 1982.

Per això, Arcadi España ha anunciat que la Generalitat habilitarà diversos números de telèfon perquè les famílies afectades pels préstecs ICO pendents, de la catàstrofe que va suposar el trencament de la presa de Tous fa més de 40 anys puguin posar-se en contacte amb lAdministració per resoldre els expedients.

En concret, s’habilita el telèfon 96-1613207 i l’Institut Valencià de Finances el número 96-0992544 per tal que es pugui gestionar la condonació del deute.

L’1 de febrer passat Arcadi España i el director de l’IVF, Manuel Illueca, van mantenir una reunió amb els advocats de les famílies afectades pels préstecs ICO pendents de la pantanada de Tous del 1982.

La intenció de la Generalitat és posar-se en contacte abans que finalitzi l’any amb les més de 30 famílies afectades a les quals l’ICO reclama aquests deutes, per poder demanar tota la informació i estudiar de manera particularitzada la possibilitat de condonar els deutes a través de l’Institut Valencià de Finances, ja que actualment hi ha 42 expedients sense resoldre per un import de 309.000 euros, a la qual cosa cal sumar-hi els interessos que reclama l’ICO.

En aquest sentit, cal assenyalar que la Generalitat, a través de l’IVF, es va comprometre fa uns quants mesos a assumir les quantitats pendents que reclama l’ICO a les famílies més vulnerables, amb el propòsit de concloure el capítol econòmic que va suposar la tragèdia de la pantanada de Tous.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: