La Generalitat concedeix més de 2,2 milions a Huhtamaki Spain per duplicar-ne la producció amb la construcció d’una nova planta

La Generalitat ha aprovat la concessió de 2.267.355 euros d’ajuda directa a l’empresa Huhtamaki Spain SL, que possibilitarà a la companyia fer una inversió privada superior als 15 milions d’euros “per condicionar i millorar les instal·lacions de la planta de Nules que permeti duplicar-ne la producció i la fabricació d’envasos de paper rígid, d’acord amb la sostenibilitat mediambiental i la innovació, alhora que permetrà la creació de més de 30 llocs de treball nou estable i qualificat”.

Arcadi España ha realitzat aquestes declaracions després de la reunió que ha mantingut juntament amb la secretària autonòmica de Model Econòmic i Finançament, María José Mira, i el director general de Model Econòmic i Finançament, José Moreno, amb directius de l’empresa Huhtamaki Spain, dedicada a la fabricació d’envasos alimentaris d’un sol ús i parament monoús i que rebrà més de 2,2 milions distribuïts en dues anualitats de 1.069.335 euros i 1.198.020 euros, corresponents a la línia de la Conselleria d’Hisenda d’ajuts a projectes de inversió empresarial que contribueixin a promoure l’establiment desenvolupament i consolidació del teixit productiu.

El grup Huhtamaki està especialitzat en el sector de packaging per a aliments i begudes a nivell global, que compta amb una planta a Nules, l’ampliació de la qual té per objecte millorar i continuar innovant en els processos productius, respondre a la demanda dels clients i disposar de capacitat innovadora per a la millora dels processos circulars.

Les noves instal·lacions tenen una superfície de 12.550 metres quadrats dedicats a la fabricació d’envasos de paper principalment per al sector de l’alimentació, i la inversió a la nova planta permetrà el desenvolupament de nous productes i formats més sostenibles, amb la finalitat d’accedir a nous mercats. Així mateix, el nou projecte pretén acollir a la planta de Nules un centre d’R+D en fibra modelada on es potenciarà el desenvolupament de noves solucions.

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España, ha subratllat aquest dimarts “l’esforç econòmic important de la Generalitat”, que puja a 8,6 milions d’euros, per a ajudes a projectes d’inversió d’empreses que contribueixin a la transformació del model econòmic.

Durant la visita, el responsable d’Hisenda ha posat en valor l’empresa Huhtamaki Spain perquè “és un exemple de transformació del model productiu que aposta per la innovació i la millora de la sostenibilitat”, i ha afegit que l’ampliació de les instal·lacions de la companyia posa en relleu “el compromís de la Generalitat amb l’impuls de les iniciatives econòmiques sostenibles a la Comunitat i l’aposta que estem fent per atraure grans projectes, que evidencien la confiança que està dipositant l’empresa privada per ser un territori d’oportunitats “.

En aquest sentit, Arcadi España ha subratllat l’aposta de la Generalitat per una Administració emprenedora, capaç de captar la major quantitat de recursos possibles per continuar convertint la Comunitat en pol industrial i logístic de referència”.

Així mateix, el responsable de les finances valencianes ha destacat que amb estes subvencions, que tenen caràcter biennal, “volem impulsar la transformació del model productiu valencià perquè siga sostenible mediambientalment, amb la finalitat de multiplicar les oportunitats de negoci, generar llocs de treball, aconseguir que les empreses siguin més competitives i fomentar la investigació”.

Per part seva, el responsable d’Huhtamaki Spain, José María Nebot, ha recalcat l’aposta de la Generalitat, a través d’aquesta subvenció, “per projectes com el de Huhtamaki que contribueixen a consolidar el teixit productiu empresarial i industrial a la Comunitat Valenciana” .

Empreses beneficiàries

Les ajudes concedides per la Conselleria d’Hisenda s’emmarquen dins el Pla d’Acció de Transformació del Model Econòmic Valencià 2027 i formen part de l’estratègia de canvi de model productiu impulsat pel Consell.

En concret, per al 2022 la Generalitat ha pressupostat 3,8 milions d’euros per al finançament d’aquestes inversions, complementat al segon exercici de la convocatòria amb 4,8 milions addicionals el 2023.

A més d’Huhtamaki Spain, han resultat beneficiàries d’aquestes subvencions les empreses sol·licitants Ice Cream Factory Comarker SA, Stadler Rail València SAU, Omnium Electric Iberia SL, Plastics Francès SAU i Hercor Metalworking SL.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: