La Generalitat concedeix 300.000 euros per a la finalització del projecte amb què es reactivarà l’economia del Port d’Alacant

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España, ha visitat aquest dilluns amb el president de l’Autoritat Portuària d’Alacant, Julián López, les obres que s’estan ultimant per instal·lar una illa flotant i plataforma llançadora a la bocana de la dàrsena interior del port, amb què es pretén “reactivar l’economia del Port d’Alacant mitjançant la creació de llocs de treball, l’impuls del turisme i, en concret, del sector de l’hostaleria”.

Arcadi España ha subratllat que, amb aquest projecte, es persegueix “que el port s’integri dins de la ciutat i que es generin sinergies per a la implementació d’una nova relació urbana entre l’espai portuari i la ciutadania alacantina, així com assolir un desenvolupament sostenible i competitiu”.

En concret, el projecte s’emmarca dins del Pla Estratègic del Port d’Alacant, i compta amb una inversió de tres milions d’euros per part de l’Autoritat Portuària, dels quals la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic destinarà 300.000 euros per a la instal·lació de aquesta plataforma, que tindrà més de 600 metres quadrats de superfície, 34,80 metres de llargada i 20 metres d’amplada.

Així mateix, una vegada conclosos els treballs, es procedirà a la instal·lació d’un restaurant que completarà el projecte, i amb què es pretén potenciar la imatge del port davant de la ciutat.

El titular d’Hisenda, que ha mantingut prèviament a la visita una reunió amb el president del Port d’Alacant, Julián López, a la Delegació del Consell a Alacant, ha lloat la feina que està fent la institució portuària perquè “s’està donant un nou impuls al port en voler obrir-lo a la ciutat i que sigui més habitable, alhora que s’està contribuint a la transformació econòmica i urbana d’Alacant”.

Durant el recorregut, Arcadi España també ha apuntat que, a través de les obres que s’estan realitzant al port, “les alacantines i alacantins, així com els turistes podran gaudir d’un passeig marítim públic de vianants al voltant de la dàrsena interior, en un dels llocs més emblemàtics i visitats de la ciutat”.

Anell de circulació de vianants

Entre les inversions previstes per l’Autoritat Portuària per als anys 2022-2023, hi ha la creació d’un anell de circulació de vianants al voltant de la dàrsena interior per millorar el pas de vianants al voltant d’aquesta dàrsena.

Per això es preveu la construcció d’una embarcació de passatge que connecti els molls 5 (on ja estan culminant les obres del districte digital cinc) i 8 (on es duran a terme obres de millora i urbanització), que permeti la connexió de vianants entre les dues bocanes.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: