La Generalitat celebrarà el proper any un esdeveniment internacional sobre ciberseguretat per prevenir atacs informàtics

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España, ha anunciat que la Generalitat celebrarà un esdeveniment internacional de ciberseguretat, a principis de l’any que ve, amb l’objectiu d’impulsar pràctiques segures a la xarxa i prevenir atacs informàtics.

“Amb aquesta jornada pretenem estar al corrent de les experiències que s’estan duent a terme a altres llocs, alhora que donem a conèixer el nostre model de ciberseguretat, que ha estat seleccionat pel Centre Criptològic Nacional Computer Emergency Response Team (CCN-CERT) , com a pla d’excel·lència a implementar a la resta de comunitats autònomes”, ha explicat.

A l’esdeveniment participarà tant la Direcció General de Tecnologies de la Informació i la Comunicació (DGTIC), com el Centre de Ciberseguretat del Consell (CSIRT-CV), encarregat de donar resposta als incidents informàtics que es produeixen a l’Administració i de custodiar la informació i les dades dels cinc milions de valencianes i valencians.

Arcadi España ha realitzat aquest anunci després de la reunió de treball que ha mantingut amb el CEO de l’empresa valenciana de ciberseguretat S2 Grupo, José Rosell. Aquesta companyia, que s’ha posicionat al seu sector, subministra tecnologia a diversos organismes, entre els quals hi ha el Centre de Ciberseguretat del Consell (CSIRT-CV) i el Centre Nacional d’Intel·ligència.

Durant la trobada, tots dos han abordat accions futures de col·laboració en matèria de ciberseguretat i han coincidit en la necessitat d’anar avançant en la definició de mesures específiques de suport, tant a nivell professional com personal.

“Som conscients que tant les empreses com qualsevol persona estan exposats a possibles ciberatacs. Per això és important conscienciar, difondre pràctiques segures i establir protocols per, si arribat el cas és necessari, saber com reaccionar davant d’un atac informàtic”, ha indicat Arcadi España.

El conseller ha explicat també que “la millora de la productivitat i de la competitivitat empresarial requereix, cada cop més, l’ús de dispositius electrònics i de connectivitat, fet que suposa augmentar també les ocasions d’exposició a possibles ciberatacs. Per això és clau invertir en seguretat, si no volem convertir les millores tecnològiques en un risc massa elevat per als negocis”.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: