La Generalitat celebra ‘El dia més curt’ amb la projecció de vuit curtmetratges valencians als Cinemes Babel

La Generalitat, a través de l’Institut Valencià de Cultura, ha organitzat una projecció de vuit curtmetratges valencians el dijous 23 de desembre, a les 20 hores, als Cinemes Babel, amb motiu de la celebració d”El dia més curt’, una iniciativa que té com a objectiu promocionar la producció més recent del curtmetratge valencià.

Prenent com a excusa el dia més curt de l’any, cada 21 de desembre se celebra el dia del curtmetratge a tot el món per tal de reivindicar i donar més visibilitat a un format que té difícil accés a sales comercials. En aquesta ocasió, ‘El dia més curt’ organitzat per l’IVC se celebra el 23 de desembre als Cinemes Babel.

La projecció als Babel serà presentada pels crítics de cine Ramón Alfonso i Paola Franco, directors del festival Quartmetratges i membres de l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual. La sessió comptarà amb la presència d’alguns dels directors i directores dels curtmetratges, així com dels equips tècnics i artístics.

Els vuit curtmetratges que es projectaran pertanyen al catàleg ‘Curts Comunitat Valenciana’, que edita l’Institut Valencià de Cultura per tal de promocionar el curtmetratge valencià a festivals nacionals i internacionals, així com a altres esdeveniments cinematogràfics.

Els curts són els següents: ‘Sense pressa per arribar enlloc’, de Pepe Sapena; ‘Procés de selecció’, de Carla Pereira; ‘Els gossos ladran’, de Sergio Serrano; ‘Heurtebise’, d’Elisa Torres i Octavio Guerra; ‘Victòria’, de Daniel Toledo; ‘Esfinx urbana’, de María Lorenzo; ‘Sobre la meva família quan la pandèmia’, de Javier Robles, i ‘Madrid-Estocolm’, d’Antonio Ledesma Vila i Carmen Kaltchev Soto.

‘Sense pressa per arribar enlloc’ és un documental experimental, dirigit i editat per Pepe Sapena, amb veu de Carmen Sapena. Sobre el curt, el seu autor assenyala: “He intentat gravar-me diverses vegades però no m’agrada el so de la meva veu. És per això que he demanat a la meva germana que posi la seva sobre aquestes imatges”.

Després de la seva estrena al Festival de Gijón el novembre del 2020, ‘Heurtebise’, d’Elisa Torres i Octavio Guerra, ha aconseguit 19 seleccions a festivals. En aquests últims mesos, aquest curtmetratge de no ficció ha participat al Mediterranean Film Festival de Bòsnia, on va obtenir el premi al millor curtmetratge, i al Cerdanya Film Festival, en què va guanyar el premi al millor disseny de so. Recentment va participar al festival Directed by Women de Madrid.

Inclòs a l’edició del catàleg ‘Curts’ del 2019, ‘Madrid-Estocolm’, d’Antonio Ledesma Vila i Carmen Kaltchev Soto, és un curt de ficció sobre la història d’amor de dues dones a la nit madrilenya. De la seva trajectòria per festivals destaca la participació al Festival de Cinema Solidari de Guadalajara, al Festival de Cinema de Madrid i LesGaiCineMad.

El curt documental ‘Sobre la meva família quan la pandèmia’, de l’alacantí Javier Robles, és un retrat costumista d’una família de classe mitjana durant el període de confinament. A través d’escenes aïllades que representen els diferents dies del període esmentat, el curtmetratge convida l’espectador a convertir-se en un membre més de la família ia reflexionar sobre la convivència, la infància, el pas del temps i la felicitat.

El curt va ser present a la secció oficial de la passada edició de Cinema Jove. De la seva trajectòria internacional destaca la seva participació al BFI London Film Festival i al Festival de Cinema de Hurlingham a Argentina.

El curtmetratge de ficció ‘Victoria’, de Daniel Toledo, ha participat a 25 festivals. Aquest estiu s’ha projectat al MOGA (Mostra d’Orgull Gandia Curtmetratges LGTBI), al Festival Internacional de Cinema de Menorca, al Salute Your Shorts Film Festival de Los Angeles (Califòrnia) i al Way OUT West Film Fest d’Albuquerque (Nou Mèxic ).

Protagonitzat per Abril Zamora i Lorena López, aquest drama sobre els conflictes de parella de les persones transsexuals va obtenir el premi al millor curt de temàtica transsexual al Festival Internacional de Cinema LesBiGayTrans del Paraguai.

El curtmetratge de ficció ‘Los perros ladran’, de Sergio Serrano, va participar al juny al prestigiós Palm Springs Shortfest de Califòrnia. Al juliol, va guanyar el premi al millor curt valencià al Festival Internacional de Cinema d’Elx. Protagonitzat per Mafalda Bellido, el curt ha estat seleccionat 22 vegades des que va iniciar el seu camí en certàmens cinematogràfics.

Dos curtmetratges d´animació

Els dos curts d’animació del catàleg ‘Curts’ que es projecten estan dirigits per dones i acumulen un gran nombre de premis i seleccions a festivals de cinema.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: