La Generalitat cedirà a l’Ajuntament de Burjassot el tram que quedarà fora de servei després del soterrament de les vies en aquest municipi

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) cedirà a l’ajuntament de Burjassot el tram ferroviari que quedarà fora de servei un cop es completin les obres de soterrament de la connexió amb l’estació d’Empalme de Metrovalència, situada en aquest municipi de l’Horta.

Aquesta ha estat una de les qüestions que han tractat la directora gerent de FGV, Anaïs Menguzzato, i l’alcalde de Burjassot, Rafael García, en la reunió que han mantingut a la seu de l’empresa pública a València Sud.

Aquestes obres, en procés d’execució per part de la Generalitat, compten amb un pressupost de 9,7 milions d’euros. Un cop finalitzades permetran completar la connexió de l’estació d’Empalme amb el soterrament existent i la urbanització de la zona en superfície sobre les vies soterrades, que permetrà donar continuïtat a l’avinguda Burjassot de València cap al nucli urbà de Burjassot.

Amb la proposta plantejada avui s’oficialitzarà la cessió d’aquest terreny per part de FGV a l’ajuntament de Burjassot, que assumirà el condicionament de la mateixa com a zona verda.

En aquesta mateixa trobada també s’ha abordat la necessitat d’actuar en la millora de les condicions de seguretat i accessibilitat dels passos a nivell i entre andanes de Metrovalencia, situats al llarg del municipi. Amb aquest objectiu es celebrarà en pròximes dates una nova reunió a Burjassot per concretar les actuacions a realitzar.

Nous accessos a les estacions

En la mateixa reunió, Menguzzato ha anunciat que FGV ja compta amb els projectes que permetran condicionar uns nous accessos a les estacions de Cantereria, Burjassot i Burjassot-Godella, pertanyents a aquest municipi.

La directora gerent de FGV ha explicat que “les actuacions previstes impliquen la realització d’obres de tancament i la instal·lació d’equips de validació que impediran l’accés a les estacions a aquelles persones desproveïdes de el corresponent títol de transport vàlid per viatjar. Al seu torn, també es milloraran les condicions d’accessibilitat i seguretat “.

Aquest tipus d’actuacions s’emmarquen dins d’un pla global de FGV que afecta diferents estacions en superfície de la xarxa de Metrovalencia i que, juntament amb el tancament de les instal·lacions, comporten una millora de les condicions d’accessibilitat.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: