La Generalitat avança en una exposició com és la nova Línia 10 de Metrovalència de la mà dels il·lustradors que han donat imatge a les estacions

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha inaugurat l’exposició “Línia 10 Il·lustrada. Alacant-Natzaret” on es presenta, de la mà dels vuit il·lustradors i il·lustradores que han donat imatge a les seves estacions i parades, les característiques d’aquesta nova connexió tramviària que entrarà en servei el primer semestre de 2022.

La mostra està situada a l’esplanada al costat del Museu de les Ciències i es podrà visitar fins al proper 9 de gener. Aquesta presentació oficial ha comptat amb la presència del director general de la Ciutat de les Arts i Ciències, Enrique Vidal, i la directora gerent de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), Anaïs Menguzzato.

A més, han assistit les il·lustradores i il·lustradors com Diego Blanco, Mar Hernández i Víctor Visa, que han donat imatge a les tres estacions subterrànies i cinc parades en superfície de la nova Línia 10, iniciativa en què ha col·laborat l’Associació de Professionals de la Il·lustració Valenciana (APIV).

El conseller ha destacat que “les obres d´aquesta nova línia ja estan pràcticament finalitzades, com ja es pot comprovar en alguns punts del traçat, i se segueix treballant, en espera de realitzar les primeres proves de circulació, per complir l´objectiu de posar-la en servei el primer semestre de 2022”.

Arcadi España ha explicat que “l’exposició té com a eix les vuit il·lustracions que s’exposaran en gran mida a les estacions i parades de la Línia 10, que permeten vincular-les amb el barri o lloc de referència que els dóna nom”. Així mateix, ha afegit que la denominació de les estacions i aturades “s’ha realitzat en funció de criteris geogràfics més funcionals i altres de caràcter històric i popular però sempre amb la finalitat d’ajudar a ubicar-se les persones usuàries i d’apropar les infraestructures als veïns i veïnes de València”.

Els vuit il·lustradors que han participat en aquesta iniciativa són Diego Blanco que ha fet la imatge d’Alacant; Mar Hernández “Malota”, la de Russafa; Pau Valls, la d’Estimat Granell-Montolivet; Irene Pérez, la de Quatre Carreres; Víctor Visa, la corresponent a Ciutat Arts i Ciències-Justícia; Ángela Fernández del Campo, la d’Oceanogràfic; Simone Virgini, la pertanyent a Moreres; i Elga Fernández Lamas, la de Natzaret.

Línia 10

La Línia 10, un cop completada, unirà el centre de València amb la zona de Ciutat de les Arts i les Ciències i el barri de Natzaret, ampliant de manera molt considerable l’oferta de transport de la xarxa de Metrovalència. Aquesta línia combina trams subterranis i en superfície, amb un recorregut de 5 quilòmetres i 8 estacions i parades (3 subterrànies i 5 en superfície).

El projecte de construcció del conjunt d’aquesta línia és cofinançat per la Unió Europea, a través del programa operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) de la Comunitat Valenciana 2014-2020.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: