La Generalitat autoritza la celebració de 55 festes de Cap d’Any a la Comunitat Valenciana

La Generalitat, a través de la Direcció General d’Interior, ha rebut 55 peticions per a la realització de xafarderies, festes i celebracions de Cap d’Any a la Comunitat Valenciana, la major part a la província de València (25), seguida de Castelló (17) i de la d’Alacant (13). En comparació de les dades de fa un any, s’ha produït un increment significatiu, en passar de 30 autoritzacions a les 55 actuals.

Per tipologia d’establiments han sol·licitat permís 34 restaurants, 8 cafè bars, 5 sales polivalents i 8 pubs. D’aquestes sol·licituds, únicament 2, una a la ciutat de València i una altra a Oriola, han requerit autorització extraordinària, atès que l’activitat és diferent de la llicència que tenen.

A la província de València, s’han autoritzat celebracions a 13 municipis: Alaquàs, Alfafar, Almàssera, Bétera, Carrers, Xest, Gandia, Montroi, Oliva, Riola, Sagunt, València i Xeraco.

A la província d’Alacant s’han rebut peticions per fer xafarders que no requereixen una autorització administrativa específica a 8 municipis (Alacant, Alcoi, Calp, Guardamar del Segura, Ondara, Pilar de la Foradada, Santa Pola, Xàbia).

En el cas de la província de Castelló, les sol·licituds acceptades s’han tramitat a 5 poblacions (Benicàssim, Castelló de la Plana, Segorbe, Torreblanca i Vila-real).

Cooperació entre Cossos i Forces de Seguretat

La Generalitat, a través de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE), ha sol·licitat la col·laboració en l’operatiu especial de la Policia de la Generalitat als ajuntaments i forces i cossos de seguretat en el control i la inspecció de bars, discoteques i altres locals de lleure que facin festes extraordinàries de cap d’any.

L’AVSRE ha enviat una nova circular, tant als ajuntaments com a la Delegació del Govern (Guàrdia Civil i Cos Nacional de Policia), en què detalla les mesures més importants a supervisar en el control i la inspecció d’aquests establiments per a una coordinació més gran i unificació de criteris entre els diferents cossos policials.

El secretari autonòmic de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, ha fet una crida a la responsabilitat ia la prudència perquè les celebracions “transcorrin amb la normalitat més gran”.

Ángel ha explicat que “els ajuntaments han de ser coneixedors de les condicions que han de complir aquests locals en qüestions com l’aforament, que hi hagi prou vies d’emergència o evacuació, que no se serveixi alcohol a menors i que, si hi ha establiments sense permís o no compleix cap de les premisses de seguretat, es clausuri de manera immediata”.

El responsable de Seguretat i Emergències ha afegit que les tasques de coordinació entre administracions (local, autonòmica i estatal) són essencials perquè la nit de Cap d’Any transcorri amb la major seguretat i, en aquest sentit, “instruïm els consistoris, a través dels seus policies locals, perquè col·laborin al control d’aquest tipus d’esdeveniments. Us facilitem el llistat d’establiments amb permís i us informem de la funció inspectora que s’ha de dur a terme”.

D’altra banda, també se li facilita a la Guàrdia Civil i al Cos Nacional de Policia el mateix llistat d’establiments que tenen autorització, i se’ls sol·licita més vigilància en discoteques, sales de balls, sales de festa i pubs, en comptar amb un aforament més ampli i horaris durant tota la nit i matinada.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: