La Generalitat arriba a un acord amb RTVE i l’Ajuntament de Benidorm per acollir la selecció de la persona que representarà Espanya a Eurovisió

La Generalitat ha arribat a un acord de col·laboració amb Ràdio Televisió Espanyola (RTVE) i l’Ajuntament de Benidorm per celebrar a la ciutat de Benidorm el procés de selecció de la persona que representarà a Espanya en la 66a edició de Festival d’Eurovisió 2022.

L’acord ha estat signat a Benidorm pel president de la Generalitat, Ximo Puig, el president de RTVE, José Manuel Pérez Tornero, i l’alcalde de Benidorm, Toni Pérez, i preveu l’organització d’un gran esdeveniment musical, que serà retransmès en directe per RTVE, i que consistirà en dues gales semifinals i una gran final.

En el transcurs de l’acte el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha agraït la selecció de la ciutat de Benidorm, ciutat que “evoca el retrobament i l’amistat” i que ha qualificat de “hospitalària, oberta i europea”, considerant que es tracta d ‘ “una gran oportunitat per guanyar en esperança i recuperar la il·lusió per reiniciar un camí que ens porti a una situació millor”.

El cap de el Consell ha destacat el valor que a la Comunitat Valenciana té la música i, en concret, s’ha referit a la tradició musical de Benidorm amb el seu festival de la cançó, considerat com un “emblema dels festivals musicals”.

Finalment, ha realitzat un paral·lelisme entre el context en què va sorgir Eurovisió, després de la segona Guerra Mundial, i l’actual situació en què s’està superant la pandèmia generada pel coronavirus, assegurant que també ara “hem d’enfortir Europa”, i considera com a part de la solució al subministrament de vacunes i la distribució dels fons per a la recuperació “.

Per la seva banda, el director de RTVE, José Manuel Pérez Tornero, ha explicat que el projecte es va gestar a proposta de el president Ximo Puig, durant una visita a València per descentralitzar RTVE, i junts van pensar en una fórmula per “potenciar a la gent jove , l’ocupació i la cultura, per superar la pandèmia i recobrar la il·lusió “.

Pérez Tornero ha destacat que l’esdeveniment musical serà “una forma d’unir la nostàlgia internacional amb l’aposta per transformar el futur” assegurant que “cal sortir de la pandèmia i guanyar el futur”, el que serà possible “gràcies a la cooperació entre les 3 institucions “, ha manifestat.

L’alcalde de Benidorm, Toni Pérez, ha destacat que l’objectiu de l’acord assolit entre les tres institucions és “generar il·lusió”, amb una fórmula que no és aliena a Benidorm, “perquè la música sempre ha estat lligada a aquesta ciutat”. En aquest sentit, ha recordat que l’any 59 es va llançar el repte a Espanya de generar un esdeveniment musical i Benidorm el va assumir, “un repte de què després va néixer el nostre festival, que ens va col·locar com a referent de la música lleugera espanyola durant mig segle “.

Dues semifinals i una gala final

El format per a la selecció de les persones candidates a Eurovisió constarà de tres gales, de les quals 2 semifinals i una gala final, que se celebraran a principis de 2022 i seran retransmeses en directe per RTVE.

El festival, que aspira a perdurar en el temps i a convertir-se en un esdeveniment nacional i internacional, es planteja com una convocatòria oberta, l’objectiu és aconseguir l’òptima selecció de les persones que representaran Espanya en les diferents edicions d’Eurovisió.

Així, RTVE se suma a altres radiotelevisions públiques europees que celebren una preselecció per elegir les persones candidates per a Eurovisió. En aquesta línia se situen festivals com el de Sanremo a Itàlia; Melfest a Suècia; Melodi Gran Prix a Noruega, o el Festival dóna Cançao de Portugal.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: