La Generalitat aprova l’actualització del projecte de servei públic de transport per carretera València Nord-Oest

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, mitjançant el Consell d’Administració de l’Autoritat de Transport Metropolità de València (ATMV), ha aprovat l’actualització del projecte de servei públic de transport per carretera CV-103 València Nord-Oest, que connectarà la ciutat de València i els municipis de Benaguasil, Benissanó, Bétera, Bugarra, Burjassot, Gestalgar, la Pobla de Vallbona, l’Eliana, Llíria, Nàquera, Paterna, Pedralba, Riba-Roja de Túria, Sant Antoni de Benagéber, Serra i Vilamarxant.

A la reunió del Consell d’Administració de l’ATMV hi ha participat la consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, i, de manera telemàtica, la secretària autonòmica d’Obres Públiques, Transports i Mobilitat Sostenible, María Pérez, i el director de l’ATMV, Manuel Martínez.

Amb aquesta actuació, la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat avança en la posada en marxa dels serveis de transport públic de l’àrea metropolitana de València, que es completa amb cinc serveis ja licitats prèviament.

CV-103 València Metropolitana Nord-Oest

El nou projecte té com a novetats destacables les connexions amb la Universitat Politècnica i amb la Universitat de València; 4 línies nocturnes per a tots els municipis; la connexió amb l’Hospital de Llíria i amb el de Dr. Moliner, així com amb Fira València, centres comercials i de lleure.

Així, un total de 15 línies, amb una sèrie de variants, i 4 línies nocturnes, que faran 183.850 expedicions i 3.402.549,489 quilòmetres a l’any. El servei comptarà amb 40 autobusos (30 híbrids i 10 dièsel). D’aquesta manera, l’oferta s’incrementarà un 106%, fet que suposa una millora de freqüències generalitzada que duplicarà el servei actual.

La Conselleria destinarà 9 milions d’euros anuals a aquest nou servei que s’emmarca en el nou model de la Generalitat, amb més eficiència i sostenibilitat del sistema.

Àrea metropolitana de València

Actualment, la Conselleria d’Obres Públiques ja ha licitat cinc dels sis contractes d’autobús nous de l’àrea metropolitana de València. Així, la CV-102 València Metropolitana Nord, que connecta la ciutat de València amb tots els municipis i zones de platja que es troben al nord de la capital fins a la Vall d’Uixó.

També està en fase de licitació, la CV-107 de la Foia de Bunyol-València, que connectarà tots els municipis de la Foia de Bunyol, a excepció de Set Aguas i Dos Aguas, i el municipi de Turís amb la ciutat de València; i la CV-109 de Montserrat-València, que comunicarà els municipis de les subcomarques de la Vall dels Alcalans (Montserrat, Montroy i Real) i el Marquesat (Alfarp, Catadau i Llombai), a més de Millars i Dos Aguas, amb Torrent i València.

Així mateix, s’inclouen a l’àrea metropolitana de València ja licitats els serveis de transport públic CV-108 València Metropolitana Sud, que discorre per la zona de l’eix de l’Horta Sud: Albal, Alcàsser, Catarroja, Picassent, Paiporta, Picanya, Sedaví i platges de Sueca, entre d’altres, i CV-106 València Metropolitana Oest, que connecta la zona d’Alaquàs, Aldaia, Xirivella, Mislata, Quart, Manises i Torrent. Tots dos projectes amb connexió fins a València i l’aeroport.

Des de la Conselleria de Política Territorial s‟ha iniciat el procés de valoració d‟ofertes i propostes tècniques que ja han presentat les empreses concessionàries per a aquests cinc projectes de servei públic de l‟àrea metropolitana de València.

Així mateix, els nous serveis es caracteritzaran pel disseny d’una xarxa d’autobús interurbana autonòmica eficient que s’ajusta a les necessitats de mobilitat de la ciutadania, així com per la millora de l’accessibilitat i la cobertura territorial, que incorpora nous serveis a la xarxa de transport i afavoreix la intermodalitat.

Amb la posada en marxa d‟aquests serveis, la Conselleria dóna resposta a la demanda de la ciutadania amb una oferta basada en criteris de racionalitat i eficiència, a més d‟apostar pels vehicles menys contaminants amb el principal objectiu de potenciar un transport públic i sostenible.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: