La Generalitat aprova el nou projecte de transport en autobús que millora l’oferta i el servei entre Morella-Vinaròs-Castelló

La Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha aprovat el nou projecte de servei públic de transport de viatgers per carretera CV-001 entre Morella-Vinaròs-Castelló que ha millorat les seves característiques després del procés d’informació pública on han presentat propostes ajuntaments , entitats i particulars.

El nou contracte millora l’actual oferta i atendrà una població de més de 45.000 habitants de diversos municipis dels Ports, Baix i Alt Maestrat, l’Alcalatén i la Plana Alta, que connectaran localitats de l’interior amb les ciutats de Castelló, Vinaròs i Benicarló .

Aquest nou projecte s’iniciarà amb una flota mínima de 14 autobusos i és previst que en un horitzó futur, un cop inclòs el transport escolar, la flota compti amb un mínim de 433 autobusos, que recorreran aproximadament 1.172.000 km a l’any.

La nova ordenació del servei forma part de la reordenació completa en tota la Comunitat que ha realitzat la Generalitat i que va anunciar la consellera d’Habitatge, María José Salvador, al novembre de 2017 per garantir el transport públic en el 100% dels municipis.

Millores previstes en el tràmit d’informació pública

Entre les millores incorporades en el procés d’informació pública destaca l’ampliació del servei als caps de setmana entre Sant Mateu i Vinaròs, amb tres expedicions d’anada i tres de tornada tant els dissabtes com els diumenges. A més, també s’ha estimat ampliar el servei de la línia Vilafranca- Morella i es prestarà de dilluns a divendres feiners, tots els dies laborables. Cal destacar que el servei a La Serratella ampliarà l’oferta proposta d’un dia a dos dies a la setmana en període lectiu amb servei a la demanda.

D’altra banda, també s’augmentarà el servei des de Morella a Alcanyís, passant de dues expedicions a tres expedicions setmanals i s’han modificat els horaris perquè coordinin mitjançant transbordament a Sant Mateu amb la línia que va a la costa i Vinaròs, així com es incorpora les expedicions de cap de setmana a la costa.

En la relació a tots els municipis de la comarca dels Ports s’inclou un servei d’anada i tornada a la demanda en dies laborables per a les tres rutes tradicionals per connectar-los amb Morella i d’allí mitjançant transbord que hi hagi connexió amb Vinaròs i Castelló i que es complementarà en dies lectius amb el transport escolar.

Millor aprofitament dels recursos

En general, aquest projecte contempla millores en l’oferta amb la qual comptava el servei fins ara en la major part dels municipis afectats, atès que la implantació de noves línies regulars per atendre la demanda de transport escolar establirà uns recorreguts mínims per a alguns municipis de aquestes comarques que, fins al moment, no disposaven de cap tipus de servei.

Així, es reforça la connexió de les localitats amb centres d’atracció, com ara hospitals Provincial i General de Castelló, i comarcal de Vinaròs; estació de Renfe (Castelló); Universitat Jaume I de Castelló; dependències judicials a Castelló i Vinaròs (per a les comarques dels Ports i Baix Maestrat); i amb dependències administratives a Vinaròs, Morella, Benicarló i Castelló.

Cal destacar que en la relació principal, entre Albocàsser i Benicarló i entre Morella i Castelló el nombre d’expedicions diàries augmenta, en passar de 2 expedicions per sentit a 4. A més, gràcies a la coordinació d’horaris a Sant Mateu, es millora la relació Morella-Vinaròs.

En la relació entre Castelló i Vilafamés, el nombre d’expedicions diàries augmenta, passant de 4 expedicions per sentit, a 5 i entre Vilafranca i Castelló, passa d’1 expedicions per sentit a 2 expedicions per sentit. En les relacions entre Canet lo Roig-Sant Mateu, Culla-Benicarló, Castellfort – Vilafranca, les Useres – Pobla Tornesa, Xodos – Atzeneta del Maestrat i Benlloch-Serra d’en Galceran, gràcies a la integració de les línies de preferència escolar es duplica l’oferta existent.

En relació amb la comarca dels Ports (Olocau del Rei, Cantavieja, la Mata, Todolella, Forcall, Villores, Sorita, Palanques, Herbés, Castell de Cabres, la Pobla de Benifassà, Vallibona, Cinctorres i Portell de Morella) amb el nou projecte passaran a realitzar-se serveis tots els dies de dilluns a divendres (amb avís previ). Això s’incrementarà a partir del 2020 en ser expedicions regulars que en període lectiu compartiran el servei amb el transport escolar. La línia Vilafranca-Morella manté la seva oferta diària tot l’any.

Finalment, des de Sant Mateu a Vinaròs es realitzaran diàriament 5 expedicions per sentit, una de les quals tindrà la seva capçalera a Catí. Des Vistabella a Castelló, de dilluns a dissabte hi haurà una expedició diària d’anada i tornada i des de Borriol fins a Castelló, 13 expedicions d’anada i tornada en dia laborable.

 

 

 

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: