La Generalitat aposta per la mobilitat sostenible amb l’adquisició de vehicles elèctrics per al TRAM de Castelló

La Generalitat, a través de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, aposta per un transport públic sostenible amb l’adquisició de vehicles elèctrics per al TRAM de Castelló.

En aquest sentit, el departament autonòmic adquirirà 4 vehicles elèctrics intel·ligents per al servei de transport de l’tramvia i va instal·lar 2 punts de càrrega ultraràpida.

Aquestes compres figuren entre els projectes que es finançaran amb els fons Next Generation de la Unió Europea, a través de el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència de l’Economia, un assumpte que ha estat abordat aquest dijous a la reunió que han mantingut la directora general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat Sostenible, Roser Obrer, i el regidor de Mobilitat Sostenible, Ús de l’Espai Públic i Activitats i Joventut de l’Ajuntament de Castelló, Jorge Ribes.

“El Govern valencià està totalment compromès amb la protecció de l’entorn i, en aquest sentit, la nostra aposta per formes de desplaçament respectuoses amb l’entorn és ferma”, ha afirmat el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi Espanya.

“Per això -ha asseverat el titular de Mobilitat-, continuarem treballant per incorporar a la xarxa de transport públic models de vehicles menys contaminants”.

TRAM Castelló

La ciutat de Castelló de la Plana compta amb el servei de la Línia 1 de l’TRAM d’Castelló, amb àmplia acceptació entre les persones usuàries, i que funciona mitjançant un sistema de via reservada.

En l’actualitat, la Línia 1 està dotada amb una flota composta per 12 vehicles: 3 vehicles propietat de la Generalitat amb tracció dual elèctrica-dièsel; 6 vehicles de tracció dual elèctrica, i 3 vehicles de tracció dièsel, que donen servei als voltants del Grau.

Les unitats la adquisició està prevista seran elèctriques intel·ligents, mesuraran 12 metres i disposaran d’un sistema de guiat òptic i la seva incorporació permetrà incrementar les freqüències i realitzar el recorregut per la façana marítima de Castelló prescindint dels actuals vehicles dièsel que actualment realitzen aquesta part de l’ recorregut.

Els 2 nous punts de càrrega ultraràpida, que es realitzarà entre 3 i 5 minuts i garanteixen una autonomia de 50-60 quilòmetres als vehicles, fan possible que no es depengui de l’subministrament continu d’electricitat a través de catenària i propicien una major versatilitat i integració amb l’entorn.

En aquest sentit, en l’àmbit mediambiental, la seva incorporació suposarà una reducció de l’emissió de gasos d’efecte hivernacle i de soroll en el medi urbà.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: