La Generalitat aposta per la innovació per a aconseguir la doble transició, saludable i sostenible, en el sector de l’alimentació

La consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha inaugurat el Future Food Day, la segona jornada d’Ftalks Food Summit València 2023, que està dedicada a la innovació alimentària i reunix els principals inversors, experts i empreses emergents del sector.

Montes ha explicat la importància de fer front als nous desafiaments que suposa l’alimentació en la societat actual per mitjà de fòrums on explorar les fronteres entre alimentació, ciència, tecnologia, innovació i sostenibilitat a través de la cerca comuna de respostes creatives i solucions disruptives, amb l’objectiu d’aconseguir un sistema alimentari més sostenible. “La innovació és el pilar necessari en el qual s’ha de basar la indústria de l’alimentació per a aconseguir la doble transició, saludable i sostenible, en el sector. Només podrem afrontar amb èxit els reptes plantejats per empresaris i consumidors col·laborant i invertint en innovació”, ha assegurat la consellera.

Per això, segons ha assenyalat Nuria Montes, la Generalitat col·labora amb la Fundació KM ZERO finançant l’organització d’Ftalks Food Summit, a més de donar suport a l’assistència de convidats internacionals que participen en l’esdeveniment, els quals debatran sobre quatre grans blocs de coneixement com ho són el sistema alimentari resilient i regeneratiu, les tendències futures de mercat, les noves proteïnes i la innovació en el comerç al detall.

Nuria Montes s’ha mostrat convençuda que els desafiaments als quals s’enfronta la indústria alimentària es poden afrontar mitjançant l’aplicació de noves tecnologies i el desenvolupament d’un disseny circular en el model de producció. “És fonamental crear sistemes de producció i consum en els quals els materials i les energies que s’utilitzen siguen eficients, s’adapten a les noves necessitats que demanen els consumidors i suposen un benefici en la productivitat de les empreses, la salubritat de les persones i la sostenibilitat del planeta”.

Finalment, Montes s’ha mostrat satisfeta que este fòrum d’innovació alimentària tinga lloc a la Comunitat Valenciana, “una terra d’emprenedors que veuen en els temps de crisi una gran oportunitat per a crear solucions”.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d