La Generalitat amplia l’horari de la Línia 150 d’autobús per prestar servei nocturn a Manises, Quart de Poblet i Mislata

Manises, Quart de Poblet i Mislata tindran transport públic nocturn a partir del 15 de juny en ampliar la Generalitat, a través de l’Agència de Transport Metropolità de València, l’horari del servei d’autobusos que uneix aquestes localitats amb València, segons ha anunciat la Generalitat consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró.

“La Conselleria d’Obres Públiques ha optat per ampliar l’horari de la línia 150, que actualment cobreix Aeroport-Manises-Quart-Mislata i València, com a solució urgent davant la supressió del servei de transport nocturn que prestava l’EMT i que anava a ser sufragat per l’ATMV de manera retroactiva”, ha explicat la consellera.

D’aquesta manera, ha afegit, “des de la Generalitat garantim que els veïns i les veïnes d’aquests municipis de l’àrea metropolitana de València puguin tenir transport públic les 24 hores del dia, ja que a més de facilitar el servei nocturn d’autobús, s’ha millorat la oferta que hi havia”.

Així mateix, Rebeca Torró ha recordat que des de l’AVTM se segueix treballant per “un transport públic accessible, eficient, eficaç i sostenible a l’àrea metropolitana, d’acord amb les necessitats reals de la ciutadania i respectuós amb el medi ambient, dins de l’aposta de la Generalitat per la mobilitat sostenible a l’abast de tothom”.

En aquest sentit, ha assenyalat que en els propers mesos s’aniran licitant els projectes de Servei Públic de l’Àrea Metropolitana que estan planificats i, que entre altres millores, també inclouen els serveis nocturn.

Així mateix, la consellera s’ha referit a les cinc llançadores que uneixen la ciutat de València amb diferents polígons industrials i parcs empresarials, que ha posat en marxa recentment la Generalitat, així com les sis noves línies regulars de MetroBus que l’AVTM va posar en marxa el passat any i que estan donant servei a l’Àrea Metropolitana. Ambdues iniciatives han suposat un total de 257 mil validacions i han ajudat a reduir l’emissió de gasos amb efecte d’hivernacle, el soroll i l’ocupació de les vies, amb un total de 446 tones de diòxid de carboni equivalent.

Línia 150 nocturna

L’ATMV oferirà serveis nocturns a partir del 15 de juny a la línia 150, actualment en servei, que uneix Manises, Quart de Poblet i Mislata amb el centre de València (Plaça d’Espanya, i Mercat Central).

Així, la línia 150 que actualment operava només de manera diürna (de 5.20 a 22.50 hores), ampliarà el seu horari durant tota la nit de dilluns a dijous, diumenges i festius inclosos i prestarà servei continu de 24 hores (servei nocturn afegit des de les 23.00. hores fins a les 5.45 hores). Les nits dels divendres, dissabtes i vespres de festiu, es complementarà el servei de nocturn de metro, amb servei d’autobús des de les 3.00 fins a les 7.30 hores.

El servei proposat, que tindrà freqüències de 45 minuts, discorrerà per les avingudes principals de València (Gran Via Ramón i Cajal, Avinguda del Cid), de Mislata (Carrer València i Carrer Sant Antoni), Quart de Poblet (Avinguda Antic Regne de València , Carrer Joanot Martorell) i Manises (Carrer València, Carretera de Riba-roja i Aeroport).

La targeta SUMA permet viatjar a Metrovalencia, EMT, Renfe Rodalies i MetroBus. Aquest nou títol integrat possibilita, a més, fer un transbordament gratuït entre diferents mitjans de transport o entre dues línies diferents d’EMT o MetroBus.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: