La Generalitat amplia a tots els sectors econòmics lajuda de 300 euros per a persones autònomes i prorroga el termini fins al 29 de juliol

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España, ha anunciat l’ampliació, a tots els sectors econòmics, de l’ajuda directa de 300 euros per a persones autònomes prevista al Pla Reactiva per pal·liar l’increment dels costos energètics derivats de la invasió de Ucraïna per part de Rússia, i la pròrroga del termini de sol·licitud de la mateixa fins al 29 de juliol.

“Volem arribar al màxim nombre possible de beneficiaris i beneficiàries. Som conscients que el col·lectiu de persones autònomes ho està passant malament. Vam estar al seu costat per ajudar-los a fer front a la crisi derivada de la COVID-19 i ara ho estarem ajudant a fer front a les conseqüències de la guerra d’Ucraïna”, ha explicat el conseller.

Segons Arcadi España, “la Comunitat Valenciana ha estat tradicionalment una terra d´emprenedores i emprenedors i el col·lectiu de persones autònomes constitueix un grup d´activitat clau del nostre teixit productiu”. Des del Consell, som conscients d‟aquesta realitat i estem compromesos a ajudar-los a superar la situació actual”.

El conseller ha revelat que en quatre dies, des de l’obertura del termini de les ajudes, s’han rebut gairebé 60.000 sol·licituds de cita prèvia “el que revela l’acceptació que ha tingut la mesura entre les persones autònomes”.

Arcadi España ha explicat que els tècnics de la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic preparen en aquests moments la modificació de les bases reguladores i l’ampliació del termini de sol·licitud dels ajuts, que inclouran la totalitat d’epígrafs de l’IAE, abans se’n contemplaven 343 , i podran sol·licitar-se fins a les 00 hores del 29 de juliol.

Col·laboració amb associacions del sector

El titular d’Hisenda ha assenyalat que l’ampliació dels ajuts també es realitza atenent la petició de les associacions del sector. “Hem mantingut un contacte permanent amb els representants dels treballadors per compte propi i hem escoltat les seves reivindicacions”, ha indicat.

“En el seu moment –ha continuat Arcadi España– van participar en el disseny de les primeres ajudes i ara també estan col·laborant amb nosaltres ultimant els detalls de la nova convocatòria. Volem comptar amb ells i que l’ajuda sigui realment útil i arribi al nombre més gran persones”.

El conseller d’Hisenda ha recordat també que “l’ajut està dissenyat perquè sigui compatible amb la subvenció de 200 euros per a persones físiques de baix nivell d’ingressos i patrimoni del Govern central”, per la qual cosa podran ser acumulatives.

Característiques i requisits

Les ajudes directes per a persones autònomes de 300 euros de la Generalitat s’abonaran en un únic pagament a aquelles persones físiques que tinguin el domicili fiscal a la Comunitat Valenciana, que acreditin mitjançant una declaració responsable que s’han vist afectades econòmicament per l’increment dels costos energètics en un import igual o superior a 300 euros, que estiguin donades d’alta al Règim Especial d’Autònoms des d’abans del 24 de febrer de 2022, inclòs aquest dia, i que hagin continuat donades d’alta fins a la data de publicació de la convocatòria al DOGV.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: