La Generalitat agilitzarà les obres de supressió del pas a nivell de Beniardà per afectar el mínim possible l’avinguda d’entrada a Benidorm

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha plantejat a l’Ajuntament de Benidorm reduir el temps d’afecció de l’execució de les obres de supressió del pas a nivell de l’avinguda de Beniardà, corresponent a la Línia 9 del TRAM d’Alacant, que connecta aquesta localitat i Dénia i es localitza a un dels punts d’accés a la ciutat.

Amb l’alternativa presentada, es reduiria el termini d’afecció de l’avinguda, que passaria dels 14 mesos del projecte inicial a 10 mesos, començant el tall del vial el setembre d’aquest any i finalitzant el juny del 2023.

La proposta presentada evitaria, per tant, afectar el trànsit de vehicles per aquest accés al municipi de Benidorm durant els mesos d’estiu. Tot i això, els treballs de reurbanització de la zona continuarien posteriorment, sense afectar el pas de vehicles per l’avinguda.

Aquesta modificació es planteja amb la finalitat de millorar la mobilitat global del municipi de Benidorm, sobretot a l’època estival, quan el nombre de vehicles que circulen per l’avinguda de Beniardà pot superar els 30.000 diaris, en veure’s incrementada de manera molt considerable la intensitat de pas per la població estacional.

La nova proposta comportaria un tall del servei ferroviari de 3-4 setmanes entre les estacions de Benidorm i Benidorm Intermodal al llarg de l?hivern del 2023, període en què el nombre de viatgers de la Línia 9 és el més reduït de l?any. El servei entre aquestes dues estacions durant aquestes setmanes es podrà fer amb un autobús substitutori posat en servei per l’empresa pública.

El pressupost d’aquesta actuació, finançada per la Unió Europea a través dels fons Next Generation, puja a 5.287.983,97 euros, IVA inclòs, comprèn la transformació de l’actual pas a nivell del TRAM d’Alacant, situat a l’avinguda Beniardá de Benidorm, en un pas a nivell de vianants, protegit per senyals lluminosos i acústics, i que comptarà amb un pas inferior per a vehicles.

La supressió del pas a nivell de l’avinguda Beniardà permetrà trencar la barrera que suposen les vies per accedir a la ciutat, tant per als veïns i veïnes, com per als molts visitants que rep Benidorm al llarg de l’any.

El nou pas inferior disposarà d’una secció tipus de dos carrils per sentit amb mitjana central, mentre que els itineraris per a ciclistes i vianants es conservaran a la superfície.

Alhora, l’actuació es culminarà amb l’execució de carrils de serveis secundaris que permetin l’accés al carrer de l’Estació, a parcel·les privades ia l’aparcament dissuasori municipal situat al costat de l’estació de Benidorm.

Aquesta obra forma part del conjunt d’actuacions que realitza la Generalitat, a través de FGV, amb l’objectiu d’eliminar passos a nivell a tota la xarxa, ja que constitueixen un dels principals focus de risc, tant per a la circulació ferroviària com per al trànsit rodat i vianants de les xarxes del TRAM d’Alacant i de Metrovalència.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: