La Generalitat agilitzarà la construcció del consultori mèdic de Sant Jordi per millorar latenció sanitària ​

Les persones que viuen a Sant Jordi estan enhorabones. I és que la Conselleria de Sanitat s‟ha compromès a agilitzar la construcció del nou ambulatori amb l‟objectiu de millorar l‟atenció sanitària.

Es tracta d’una notícia molt esperada per totes les veïnes i els veïns del poble i que sorgeix després de la reunió que ha mantingut aquesta setmana Iván Sánchez Cifre, alcalde de Sant Jordi, amb responsables de la Conselleria. A la mateixa, la primera mantinguda amb els nous responsables de la Generalitat després de les eleccions autonòmiques, l’Ajuntament de Sant Jordi ha trobat, per fi, un compromís que reclamava fa més de dos anys.

Aquest acord ha estat possible després de la reunió d’Iván Sánchez Cifre amb càrrecs i tècnics de la Conselleria de Sanitat, encapçalats pel director general d’Infraestructures, Pedro López i la directora d’Assistència Primària, Eva Suárez, per agilitzar la construcció del consultori mèdic de Sant Jordi.

Iván Sánchez Cifre ha explicat que “vull agrair-los el compromís que han mostrat per fer tots els tràmits necessaris de manera urgent per agilitzar la construcció del nou centre mèdic. Per fi hem trobat sensibilitat a la Conselleria de Sanitat amb les necessitats de totes les persones que viuen a Sant Jordi, perquè ja és una necessitat urgent”.

Cal tenir en compte que ja han passat més de tres anys des que els professionals sanitaris van traslladar als responsables de la Conselleria la necessitat de disposar de noves instal·lacions perquè les actuals s’havien quedat petites i obsoletes.

Pressió permanent per part de l’equip de govern

Cal recordar que després de més de tres anys treballant i pressionant de forma permanent la Generalitat durant la legislatura passada, l’equip de Govern que dirigeix Iván Sánchez Cifre es va cansar d’esperar que el Consell assumís les seves competències per garantir una bona atenció sanitària als veïns i visitants del poble i va anunciar que assumiria el projecte i les obres de construcció del nou consultori mèdic si la Conselleria de Sanitat seguia sense assumir-ne les competències.

Iván Sánchez Cifre, alcalde de Sant Jordi, explicava aleshores que “si no són capaços de fer la seva feina, l´Ajuntament de Sant Jordi traurà a licitació l´obra del nou consultori mèdic i la sala polivalent sanitària sense l´ajuda de la Conselleria de Sanitat” .

L’alcalde explicava llavors que “el passat 3 de febrer no van remetre el pla funcional del consultori, que és exactament el mateix, és còpia i pega, de la memòria de necessitats que nosaltres els vam enviar el 2021”, tal com va demostrar davant dels mitjans de comunicació, mostrant el document que va enviar l’Ajuntament a la Conselleria fa dos anys i mig i que la Conselleria va remetre a l’Ajuntament dos anys després.

Iván Sánchez Cifre ha remarcat que “el consultori no és un caprici de l’Ajuntament de Sant Jordi, sinó que ho sol·liciten els mateixos sanitaris, la mateixa Conselleria i els veïns. Per això, aquests tres anys, els que hem treballat, els que hem exigit i els que hem fet tot el possible per tenir un nou consultori per als veïns ha estat l’Ajuntament. Agraïm a la Conselleria de Sanitat i al conseller Marciano Gómez que agilitzin aquesta infraestructura”.

“L’Ajuntament de Sant Jordi ha ofert tota la feina que ja ha avançat a la Conselleria perquè no hi ha res que desitgem més que el que la Conselleria construeixi el nou consultori. No és una petició de futur sinó que és una necessitat urgent”, ha recalcat l’alcalde.

Informació i Foto: Juan Lozoya Albacar

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d