La Generalitat adjudica per 4,4 milions d’euros la compra de vehicles elèctrics i de punts de recàrrega per disminuir les emissions de gasos del TRAM de Castelló

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha adjudicat per un total de més de 4,4 milions dʻeuros, lʻadquisició de vehicles elèctrics i la instal·lació de punts de recàrrega amb lʻobjectiu de disminuir les emissions de gasos del TRAM de Castelló i contribuir a la descarbonització de la ciutat, segons ha informat la consellera Rebeca Torró.

Així, s’ha adjudicat per 3.214.970 euros la compra de quatre vehicles elèctrics per fer qualsevol recorregut de la línia del TRAM mitjançant la utilització exclusiva de bateries.

Aquests vehicles, que comptaran amb fons Next Generation de la Unió Europea, a través del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, substituiran els tres vehicles dièsel que actualment cobreixen el recorregut per la façana marítima de Castelló des de la parada del Grau pel camí del Serradal i Avinguda Ferrandis Salvador pel camí del Mascarat (al costat de l’aeròdrom).

A més, la Conselleria també ha adjudicat per 1.045.022 euros la compra i instal·lació de dos punts de recàrrega ràpida a la capçalera del Grau de Castelló, així com els serveis de coordinació i seguiment dels subministraments, la gestió del lliurament del material de transport i tots dos punts de càrrega ràpida per un total de 183.968 euros.

Complementàriament a aquestes adjudicacions, la consellera ha assenyalat que s’ha aprovat el projecte de remodelació de les parades d’autobusos de la façana marítima, i s’està iniciant la contractació de les obres, “de manera que aquestes parades adquireixin les característiques necessàries per prestar el adequat servei amb els nous autobusos”.

Com ha explicat Rebeca Torró, “la millora de la qualitat del transport públic és un objectiu prioritari de la Generalitat i implica tot allò referent als vehicles i allò relacionat amb les instal·lacions d’accés, com són les parades i les estacions d’autobusos o intermodals ”.

Per a la titular de Mobilitat del Consell, “un transport públic eficaç i eficient comença al punt de recollida dels viatgers i viatgeres, ha de ser accessible i còmode, també cada dia es torna més important, que sigui més sostenible i menys contaminant”.

En aquest sentit, el tram principal del servei del TRAM de Castelló, que efectua el recorregut des de la Universitat Jaume I fins al Grau, ja es presta mitjançant sis vehicles elèctrics (Solaris) alimentats per catenària i amb bateries per poder circular pel centre de la ciutat on no es disposa de catenària.

Donades les característiques de l’explotació, la Conselleria ha descartat la instal·lació de punts de càrrega lenta a les seves instal·lacions, ja que no és compatible amb la utilització per altres vehicles d’altres línies gestionades per concessionaris diferents. La solució adoptada serà, per tant, la instal·lació de punts de càrrega ràpida a la capçalera del Grau, a les mateixes parades del TRAM, que seran propietat de la Generalitat i puguin donar servei a diferents vehicles de diferents concessions que hi conflueixen.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: