La Generalitat adjudica les obres del viaducte del Quisi de la Línia 9 del TRAM d’Alacant

La Generalitat ha adjudicat per 9.857.534 euros, IVA inclòs, les obres del nou viaducte del Quisi a Benissa, ubicat al llarg del recorregut de la Línia 9 (Benidorm-Dénia) del TRAM d’Alacant, a la UTE FCC Construcción SA – CHM Obres i Infraestructures SA.

Aquesta actuació, que té un termini d’execució de 12 mesos a partir de la signatura del contracte, permetrà instal·lar un nou viaducte proper a l’actual, situat també sobre el Barranc del Quisi, aigües avall de l’existent, amb una alineació obliqua respecte a l’anterior i una longitud de 370 metres.

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha destacat que “aquesta obra és essencial per poder seguir avançant segons els terminis previstos i completar els treballs de modernització del conjunt de la Línia 9 que, el 2023, connectarà de Benidorm amb Dénia”.

A més, el conseller ha tornat a incidir que aquesta actuació es durà a terme “des del consens i la sensibilitat” perquè tingui “el mínim impacte possible sobre el paisatge, alhora que es garanteixi un servei de ferrocarril de qualitat, fonamental en aquesta zona de la província d’Alacant”.

L’actual viaducte del Quisi va ser construït entre els anys 1913 i 1915, com a part de la línia que enllaça Alacant i Dénia. Les obres de rehabilitació realitzades per FGV en aquest tram han permès que continuï obert a la circulació dels trens dièsel actuals.

Tot i això, ha calgut plantejar la construcció d’una variant de nova construcció que possibiliti el pas dels nous trens duals (elèctric-dièsel) incorporats per FGV com a part del pla de modernització d’aquesta línia.

Les inversions executades i previstes per la Generalitat entre Benidorm i Dénia contemplen la renovació de via, adequació de viaductes, ponts i talussos, millores al material mòbil i, la millora de les instal·lacions de seguretat, comunicacions i energia.

L’objectiu d’aquestes inversions és mantenir l’explotació garantint la qualitat del servei i, alhora, adquirir els estàndards de qualitat de la resta de la xarxa de FGV a Alacant.

Aquesta actuació, igual que la resta que s’executen a la Línia 9, és susceptible de ser cofinançada per la Unió Europea.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: