La Generalitat adapta els trens de Metrovalència per millorar l’accessibilitat a les persones amb mobilitat reduïda

La Generalitat, a través de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), està executant els treballs per completar l’adaptació de les 62 unitats de metro que circulen per la xarxa de Metrovalencia, segons el que recull el Reial decret 1544/2007 de 23 de novembre, en què es regulen les condicions bàsiques d’accessibilitat i no discriminació per a l’accés i la utilització dels modes de transport per a persones amb discapacitat.

Les modificacions previstes en aquests 62 trens afecten elements mecànics i el programari de portes. Amb aquesta intervenció s’està incorporant a les primeres portes del tren, les més properes, un polsador accessible, en alçada i manera d’actuar-hi, per facilitar l’accés a les Persones de Mobilitat Reduïda (PMR), tant a l’interior com a l’interior l’exterior del tren.

Alhora, es realitzaran modificacions en el programari perquè el maquinista pugui, en cas necessari, obrir directament la porta de servei més propera a la cabina. De la mateixa manera, s’està instal·lant a totes les portes dispositius sonors i lluminosos d’advertiment de portes, d’acord amb els requisits d’accessibilitat per informar de l’habilitació l’obertura, el tancament i, si cal, el bloqueig.

Aquests treballs compten amb un pressupost de 3.206.500 euros, IVA inclòs, i els fa Stadler Rail Group Valencia, SAU. El termini dexecució per incorporar aquestes modificacions sha establert en 25 mesos.

Els trens de les tres sèries 4300 es van fabricar entre el 2005 i el 2012 amb diferents mesures d’accessibilitat, en funció de la legislació vigent que estava en procés de desenvolupament. Amb aquesta actuació, els criteris d’accessibilitat s’incorporen en uns trens i s’unifiquen en uns altres millorant-se el que ja s’ha realitzat.

En els darrers anys, FGV ha anat introduint millores en aquests mateixos trens com la senyalització de portes perquè tinguin un alt contrast interior i exterior cromàtic amb la resta del vehicle per afavorir-ne la visibilitat.

També s’han eliminat els seients abatibles que existien a la zona habilitada per a les cadires de rodes i se li han realitzat millores en aquesta zona, instal·lant les espatlleres encoixinades de protecció de les Persones de Mobilitat Reduïda (PMR), i una barra-asidero amb polsador sensitiu de sol·licitud de parada, específic per a PMR

En aquests moments només la 3a sèrie (22 unitats) disposa d’avisadors lluminosos i acústics interiors i exteriors, a les portes, per facilitar-ne la localització i indicar si s’estan obrint o tancant. Amb aquesta actuació s’unifiquen i milloren els criteris a totes les unitats de la sèrie, i es compleixen les normes actuals d’accessibilitat.

Els trens de la sèrie 4300 de Metrovalencia també disposen d’un sistema de megafonia exterior que anuncia la línia de metro on estan prestant servei i el seu destí a cada estació o baixador pels quals circulen diferents línies, a fi de facilitar informació a persones cegues o dificultats de visió. Aquesta millora complementa els missatges emesos a l’interior dels trens, en què es recorda a quina estació o baixador es troba en un moment donat i la destinació del tren.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: