La Generalitat actualitza les dades sobre indicadors demogràfics de despoblació dels municipis de la Comunitat Valenciana

La Generalitat actualitza les dades sobre indicadors demogràfics de despoblació dels municipis de la Comunitat Valenciana. Aquest matí l’Institut Valencià d’Estadística ha publicat l’actualització dels indicadors de despoblament.

 

Aquests indicadors són el resultat del treball conjunt entre l’Institut Valencià d’Estadística i la Direcció General de l’Agenda Valenciana Antidespoblament, depenent de la Secretaria Autonòmica de Cohesió Territorial i Polítiques contra el Despoblament.

 

Els indicadors varen ser definits pel Decret 182/2018, de 10 d’octubre, del Consell, pel qual es regula la línia específica del Fons de Cooperació Municipal per a la Lluita contra el Despoblament dels municipis de la Comunitat Valenciana, amb les modificacions introduïdes pel Decret 89/2021, de 2 de juliol, del Consell, que dona una redacció més precisa als indicadors i amplia el criteri de població.

 

Els indicadors se fan servir per a caracteritzar els municipis que estan en risc de despoblament, als quals es dirigeixen les polítiques del Consell dedicades a lluitar contra el despoblament, mitjançant ajudes i programes específics duts a terme per la Direcció General AVANT, així com altres mesures transversals per a la millora d’accés als serveis públics i la reactivació i diversificació econòmica.

 

Aquests indicadors són: la densitat de població; el creixement demogràfic; la taxa de creixement vegetatiu; l’índex d’envelliment; l’índex de dependència i la taxa migratòria. Per a cada indicador s’estableix un llindar que defineix el requisit de compliment corresponent.

 

Els resultats i la metodologia poden consultar-se a aquest enllaç web: consultar ací

 

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: