La Generalitat activa prop de 7 milions d’euros en ajuts per a la rehabilitació d’edificis i d’infraestructures municipals

La Generalitat ha engegat un programa d’ajuts dotat amb prop de 7 milions d’euros per a la rehabilitació i la millora d’edificis i infraestructures d’ús públic, amb valor cultural, artístic o patrimonial.

Segons ha explicat el director general d’Administració Local, Toni Such, a través d’aquesta nova convocatòria d’ajuts la Generalitat col·labora amb els ajuntaments en la rehabilitació del nostre patrimoni històric, artístic i cultural, alhora que ajuda a millorar les instal·lacions públiques municipals”.

Such ha destacat que la nova convocatòria preveu ajudes de caràcter plurianual per finançar els programes de rehabilitació patrimonial que presentin els mateixos ajuntaments, i hi podran concórrer tots els municipis de la Comunitat Valenciana.

El director general també ha assenyalat que amb aquesta convocatòria la Generalitat posa en marxa una segona fase de rehabilitació del patrimoni municipal “per tal de continuar donant suport als municipis a posar en valor el seu patrimoni, cosa que contribueix a fomentar el turisme, l’economia i generar riquesa a la Comunitat”.

En concret, la dotació econòmica ascendeix a 6.779.352 euros i les actuacions que es duguin a terme a través d’aquestes subvencions s’hauran d’executar abans d’octubre del 2023. Podran ser beneficiaris d’aquestes ajudes tots els municipis i les entitats locals menors de la Comunitat Valenciana que acreditin lobjectiu dutilitat pública o dinterès social dels béns immobles i de les infraestructures que vulguin rehabilitar.

Per acabar, el director general ha assegurat que el programa d’ajudes permetrà la renovació urbana, la creació d’espais saludables i accelerar la transformació dels municipis per millorar la qualitat de vida de les persones.

Així mateix, cal destacar que aquesta iniciativa també incorpora la perspectiva rural que el Consell considerarà preceptiva amb laprovació de la nova Llei contra la Despoblació. Mitjançant aquesta discriminació positiva dels municipis en risc de despoblació, es pretén assegurar la igualtat d’oportunitats en l’accés als serveis públics.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: