La Generalitat aconsegueix que la Unió Europea assumeixi 277 milions de la despesa realitzada per la COVID-19

La gestió de la Generalitat, mitjançant la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic, ha fet possible que Europa assumeixi 277 milions de despesa sanitària de la Comunitat Valenciana que ja s’ha destinat a la lluita contra la pandèmia ia la compra de material que ha salvat vides.

Així ho ha anunciat el president de la Generalitat, Ximo Puig, que ha destacat que aquest primer pas en l’ús de fons de la Comissió Europea per a la lluita contra la crisi “és la demostració de la capacitat de gestió de la Generalitat i un aval fonamental per aconseguir més fons, més capacitat d’acció en la recuperació “.

El president ha destacat que la Generalitat ha aprofitat la flexibilització de la gestió dels recursos europeus decidida per la Comissió, atenent a l’emergència sanitària, a el temps que ha aprofitat noves línies d’ajut de Brussel·les.

En concret 269.400.000, procedents de Feder es destinaran a pagar part de l’material sanitari que ha adquirit la Generalitat, ja siguin mascaretes, EPI, guants o respiradors, així com els hospitals auxiliars de La Fe, i el General d’Alacant i el General de Castelló.

A més, la Generalitat ha aconseguit que 2,1 milions d’euros d’una nova línia de la Comissió Europea destinada a sufragar el cost de l’transport de l’material sanitari. Aquesta quantitat es destinarà, per tant, a compensar el cost dels nòlits dels més de 30 avions i 60 contenidors marítims que van formar part de l’Operació Ruta de la Seda.

Finalment, la Generalitat també ha aconseguit que el cost dels 1.000 auxiliars de platja que durant els mesos d’estiu han fet més segurs les destinacions turístiques de la costa valenciana s’assumeixi pel Fons Social Europeu, fet que suposa un estalvi de 6,3 milions per a les arques de la Generalitat.

En total, 277 milions d’euros procedents de fons europeus per a sufragar la despesa covid, que a la Comunitat Valenciana ascendix a data d’avui a 1.000 milions d’euros, és a dir, el 30% de l’total.

“Hem de ser eficients en l’ús dels fons europeus perquè ens ajudin en el rellançament de la Comunitat Valeciana i ja estem fent els deures”, ha destacat Ximo Puig, que ha recordat que la Generalitat segueix treballant en ultimar els projectes que presentarà per al seu finançament a el fons Next Generation EU.

“Els fons de la Unió Europea seran fonamentals per desenvolupar l’Estratègia Valenciana per a la Recuperació i actuacions com les que hem tancat ara demostren que tenim capacitat de gestió”, ha conclòs Puig.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: