La Generalitat abona a La Marina 12 milions d’euros per cancel·lar el darrer deute pendent del Consorci València 2007

El Consell va abonar el passat 31 de desembre a la Marina de València el pagament dels 12 milions d’euros corresponents a l’anualitat 2021 que corresponen a l’Administració autonòmica “per cancel·lar l’últim deute pendent del Consorci València 2007 i alliberar per fi aquest espai singular de València de la hipoteca de la gestió deficient”.

Amb aquest pagament, realitzat també per part de l’Administració central (12 milions d’euros) i l’Ajuntament de València (6 milions d’euros) comença el procés per cancel·lar el conjunt del deute que mantenia actiu el Consorci València 2007 amb el Tresor Públic des de la celebració de la 32a Copa Amèrica i que pujava a prop de 400 milions d’euros.

El Govern central va anunciar el març del 2021 el pagament del principal del préstec ICO sol·licitat pel Consorci per emprendre les obres necessàries a la ciutat amb motiu de la celebració de les regates per valor de més de 300 milions d’euros, tal com havia sol·licitat la Generalitat en reiterades ocasions. A això cal sumar-hi els 60 milions d’euros del derivat d’aquest préstec, que havia de ser assumit per part de les tres administracions integrants en funció del percentatge de participació. 40% en el cas de lAdministració general de lEstat i de la Generalitat i 20% lAjuntament.

“Tot i que des de la Generalitat treballem fins a l’últim moment per negociar amb el fons TCA Taconic la reducció d’aquest import per evitar un dany més gran a les arques públiques en un moment com l’actual, som conscients que hem de liquidar aquest deute i obrir un nou temps per a La Marina”, ha assenyalat Soler, que ha confirmat que el darrer Ple de Consell de l´any va aprovar la modificació de crèdit per poder procedir al pagament a la Marina dels 12 milions d´euros corresponents a aquesta anualitat.

“Catorze anys després de la celebració de la Copa Amèrica comença a veure’s el final del deute que arrossega el consorci València 2007, per la qual cosa seguint l’acord del Consell Rector del Consorci de València, que va aprovar el pagament a TCA, des de la Generalitat hem procedit també al pagament a La Marina d’aquesta quantia perquè satisfaci el pagament del deute”, ha assenyalat Soler després de lamentar que “a dia d’avui els valencians i valencianes hàgim de seguir pagant les deficiències de gestió i els grans esdeveniments d’altres èpoques”.

El titular d’Hisenda ha posat èmfasi en el “suport que la Comunitat Valenciana ha rebut de l’actual Govern central, que ha assumit una reivindicació històrica en agafar les regnes i condonar el deute principal de la Marina” i ha celebrat que “per fi es pugui veure la llum i la fi d’uns pagaments pendents des que el Consell anterior va decidir apostar pels grans esdeveniments que han resultat sens dubte fallits i que han tingut un alt cost per als nostres ciutadans i ciutadanes”.

Així, ha insistit que “és moment d’iniciar una nova etapa, mirant al futur i construint una València oberta al món, verda i innovadora, on la investigació, la transició digital i la cultura formin part del seu ADN”, per incidir a “el paper clau que pot jugar La Marina a la construcció d’aquesta imatge de la nostra ciutat”.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: