La futura Llei d’Infància i Adolescència del Consell inclourà la retirada de la pàtria potestat en casos de risc per a nens i nenes

Informació i Foto: http://www.gva.es

La Llei d’Infància i Adolescència que està elaborant el Consell inclourà la retirada de la pàtria potestat i de la comunicació amb els nens i nenes quan hi hagi una situació de risc per a ells, amb la finalitat de “protegir-los correctament”, ha assegurat la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra.

La titular d’Igualtat ha fet aquestes declaracions després de la concentració, presidida pel cap del Consell, Ximo Puig, que s’ha dut a terme davant del Palau de la Generalitat per rebutjar i condemnar l’assassinat a Alzira de Maya, de dos anys, per les ferides infringides, presumptament, pel seu pare.

A l’acte han assistit també la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón, el conseller d’Economia Sostenible, sectors productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, i la consellera d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián , a més de representants del Consell, les Corts, diferents entitats i institucions i ciutadania en general.

Tots i totes han guardat tres minuts de silenci per l’assassinat de la filla de Victorita “per condemnar els assassins de dones i de nens i nena, a aquells que no accepten una societat lliure, democràtica, en pau i segura”, ha insistit Oltra, que ha assegurat que, probablement, “no hi hagi una manera més sàdica i perversa de fer mal a una dona com és matant-li a la seva filla”.

Referent a això, la vicepresidenta ha indicat que la nova Llei d’Infància i Adolescència “establirà que els nens i nenes tenen dret a viure en una casa sense violència”.

Oltra ha fet èmfasi que “s’ha acabat que els que han de sortir de casa siguin els nens i les nenes o les dones. Qui ha de sortir de casa és l’agressor, és l’assassí, és l’amenaça i és el perill” .

“Farem de la no violència un dret, tant dels nens i nenes d’aquesta comunitat, com de les dones”, ha remarcat la vicepresidenta.

“Una societat que mata les dones és una societat malalta”

La titular d’Igualtat del Consell ha volgut també agrair a tots els presents la seva assistència a aquesta concentració, que, “esperem no haver de convocar més en el futur”, però, en qualsevol cas, han de saber els agressors que “estem en guerra contra ells i que sàpiguen les dones d’aquest país que estem amb elles, amb les seves famílies, amb la gent que les vol “.

La vicepresidenta ha recordat que el Consell està “fent tots els esforços, a través del Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista, per protegir les nostres dones, perquè una societat que mata a les seves dones és una societat malalta”.

“Contra això continuarem lluitant totes les entitats; tots els governs; tots els partits, i tota la gent de bé d’aquesta comunitat”, ha insistit Oltra

Rebuig unànime a la violència contra les dones i els seus fills

Després de la concentració, representants dels diferents partits polítics amb representació a Les Corts han manifestat la seva condemna unànime contra la violència masclista.

La vicesecretària provincial de Polítiques Socials del Partit Popular i diputada de la Diputació de València, Mª Carmen Contelles, ha manifestat que “estem dolguts, tornant, en tan poc temps, a parlar de nou de la violència de gènere”. I ha reiterat que en aquest tema “no hi ha colors polítics i no podem més que seguir donant el nostre suport total i absolut al fet que es modifiquin les lleis i estudiem, realment, com podem evitar que aquestes coses tornin a passar”.

En representació del PSPV-PSOE, el diputat socialista Manuel Mata ha assenyalat que aquest parricidi “és un cas de terrorisme contra la dona” i ha lamentat que, en aquest cas, “s’ha fet un pas més, perquè ja no es tracta de esbiaixar una vida, sinó de maltractar-la de per vida “. Ha assegurat que les garanties que va donar la nova legislació “perquè el que surti sigui el terrorista de la llar i el protegit, sempre, siguin el menor i la dona, ens ajudarà a seguir millorant” perquè “sigui l’última vegada que vinguem aquí “.

La vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, en representació de Compromís, ha mostrat “l’absolut rebuig a la violència masclista”, una qüestió “que no queda en l’àmbit domèstic, sinó que és un problema de tota la societat. per això, “hem de lluitar tots i totes contra aquestes agressions”, ja que “no ha d’haver cap agressió sense resposta”.

Finalment, la diputada a les Corts de Podem-Podem, Cristina Cabedo, ha manifestat la “condemna ferma” per l’assassinat de Maya i ha assenyalat la necessitat de “començar a executar de manera ferma mesures contra la violència masclista”.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: