La Fundació de l’Hospital Provincial i la Universitat Jaume I defineixen aliances en investigació biomèdica

La creació del futur Institut d’Investigació Sanitària (IIS) de Castelló continua afermant el seu rodatge. L’equip directiu de la Fundació de l’Hospital Provincial ha mantingut aquest divendres una reunió de treball amb el Vicerectorat d’Investigació i Transferència de la Universitat Jaume I de Castelló per a estudiar les sinergies i vies de col·laboració a establir per sengles organismes per a treballar conjuntament en la sol·licitud de creació de l’Institut d’Investigació Sanitària de Castelló.

En la reunió s’han analitzat també les necessitats que en matèria d’instal·lacions (laboratoris, animalaris), equipament i acreditació de nous grups d’investigació té la Fundació per a activar l’Institut, i la seua disponibilitat per part de la universitat.

Es tracta de la primera presa de contacte de la Fundació amb una de les nou entitats acadèmiques, sanitàries i investigadores que integren fins al moment el ventall d’avals institucionals per a anar perfilant el futur Institut, que situarà la província a l’avantguarda biomèdica i constituirà un revulsiu per a l’ocupació, la innovació i el coneixement en l’àmbit sanitari.

La reunió d’aquest divendres en el Vicerectorat d’Investigació i Transferència per a continuar impulsant aquest procés ha comptat amb l’assistència, per part de la Fundació de l’Hospital Provincial, del director general, Carlos Ferrer; l’administradora general, María José Madrid; i Joaquín Sanchís, director gerent del Consorci Hospitalari Provincial de Castelló i secretari de la Fundació. Els tres han destacat la rellevància de la trobada i la «predisposició» i el «compromís» de la institució acadèmica «per a aconseguir, a poc a poc, però amb passos ferms, que aquest centre investigador de referència per a la província siga una realitat al més prompte possible».

L’Institut s’impulsa amb el repte de «cohesionar recursos i aglutinar les forces biomèdiques, però també el teixit acadèmic i empresarial castellonenc, per a fer investigació de qualitat que redunde en una millora dels tractaments i de la vida dels pacients, i avui s’ha demostrat que aquest repte és possible», ha afegit Carlos Ferrer.

En representació de l’UJI ha assistit el vicerector d’Investigació i Transferència, Jesús Lancis, acompanyat per Conrado Martínez, professor i vicedegà de la Facultat de Ciències de la Salut de la Jaume I. Lancis ha assenyalat que «la generació de sinergies entre tots els actors que generen coneixement en l’àmbit biomèdic i sanitari a la província de Castelló és clau per a constituir un espai d’investigació de qualitat que promoga la translació dels resultats a la societat, al sistema sanitari, a la comunitat científica i al sistema econòmic».

La trobada ha sumat també, com a membres del Comité Científic Intern -el primer grup de treball destinat a perfilar les bases del IIS de Castelló- la investigadora bàsica del Centre d’Investigació Príncep Felip de València, María Jesús Vicent, i el professor de la Facultat de Ciències de la Salut de l’UJI Antoni Llueca.

Aquesta presa de contacte amb l’UJI es produeix després de la mantinguda aquesta mateixa setmana pel president de la Diputació de Castelló, José Martí, amb la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló. L’objectiu ha sigut traslladar a la institució autonòmica el projecte de creació de l’Institut d’Investigació Sanitària i recaptar el seu suport en el procés administratiu que preveu culminar amb el reconeixement del centre investigador de Castelló per part de l’Institut Carlos III, dependent del Ministeri de Ciència i Innovació.

«És evident que el futur passa per la investigació i la ciència, i en l’equip de govern de la nova Diputació pensem que la província de Castelló ha d’estar ací», ha indicat Martí.

La Fundació de l’Hospital Provincial de Castelló és un organisme sense ànim de lucre que impulsa i fomenta des de la seua creació en 2004 l’activitat investigadora del Consorci Hospitalari Provincial de Castelló. Vetlla per dotar Castelló dels més innovadors tractaments oncològics, oftalmològics i de salut mental, contribuint així a elevar la qualitat de l’assistència sanitària que percep la ciutadania de la província.

 

 

 

 

Informació i Foto: UJI

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: