La fira Destaca 2022 abordarà els reptes energètics, l’optimització de recursos naturals i la transformació industrial i digital

La Universitat Jaume I ha presentat el programa d’activitats de la fira científica, tecnològica i d’innovació Destaca 2022 que tindrà lloc el 16, 17 i 18 de novembre al Centre de Fires, Congressos i Trobades de Vila-real. L’acte ha comptat amb la presència de la rectora de l’UJI, Eva Alcón; l’alcalde de Vila-real, José Benlloch, i el director de la Càtedra d’Innovació Ceràmica «Ciutat de Vila-real», Juan B. Carda.

La rectora de l’UJI ha afirmat que «davant l’actual context d’incertesa, la resposta és clara: sols amb ciència i innovació podrem avançar cap a un món més sostenible tant en l’àmbit ambiental com en l’econòmic i social». En aquest sentit, ha destacat la importància d’unir esforços i potenciar la col·laboració entre els centres d’investigació, universitats, entitats i administracions per a fer possibles esdeveniments com aquesta fira i ser capaços de donar resposta als reptes actuals.

Per la seua part, l’alcalde de Vila-real també ha coincidit en la necessitat d’«apostar pel coneixement per a ser viables en el segle XXI» i de buscar sinergies per a superar la crisi actual, que tant afecta el sector ceràmic. «La fira Destaca ha sigut fonamental durant aquests anys per a aconseguir el lideratge que té Vila-real en ceràmica, i aquesta edició s’ha de realitzar sí o sí, perquè n’eixirem reforçats i ens servirà per a superar junts les dificultats», ha apuntat.

Finalment, el director de la Càtedra ha explicat que aquesta edició comptarà, al llarg de tres dies, amb la participació de més de 50 empreses i institucions i que tindrà com a país convidat Portugal, concretament a través de la Universitat d’Aveiro i el seu institut de materials, pel seu vincle amb l’àmbit de la ceràmica.

Segons ha explicat, l’esdeveniment se centrarà en quatre taules de reptes sobre noves fonts energètiques per al sector industrial, optimització de recursos naturals i circularitat de matèries primeres, transformació industrial a través de la innovació i les noves tecnologies, i transformació digital. En el marc de la fira, també se celebrarà la Trobada Nacional de Materials, el Fòrum d’Innovació Oberta del CEEI Castelló i el Fòrum del Pensament d’ATC, així com el lliurament dels guardons de la Fundació Globalis.

Així mateix, Carda ha destacat la part divulgativa de la fira, que tindrà lloc del 14 al 18 de novembre, i que comptarà amb la participació de més de 1.000 escolars amb l’objectiu d’apropar la ciència i la tecnologia al públic més jove.

Informació i Foto: UJI

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: