La Fira d’Entitats Juvenils torna a Castelló

Aquest any, la Fira d’Entitats Juvenils es durà a terme en una localització diferent de la d’anys enrere, la Plaça de les Aules, on al matí es podrà visitar l’exposició de les diferents entitats i associacions de joves que hi ha a la ciutat . Aquesta és una gran oportunitat per conèixer l’oferta associativa que existeix a Castelló, ja que trobem carpes on les diverses entitats expliquen i donen a conèixer els seus projectes perquè la ciutadania i, més concretament, la ciutadania jove, conegui les diverses opcions que tenen a l’abast per associar-s’hi. Trobem des d’entitats culturals així com aquelles d’àmbits de mobilitat internacional, medi ambient, educació no formal i fins i tot entitats polítiques juvenils.

Des de les 10h del matí, es fa l’exposició de les diferents entitats a la plaça. Tot seguit, a les 17h a l’Espai Cultural Obert de les Aules, es convoca un debat sobre la situació actual de la participació juvenil a Castelló. I per donar per finalitzada la jornada, tanquem la Fira d´Entitats cap a les 18:30h amb un espectacle musical.

En definitiva, aquest dissabte 30 de setembre se celebra una jornada participativa on es fa homenatge a la joventut, l’associacionisme, la participació ciutadana, així com els llaços que es creen entre aquestes.

Consell de la Joventut de Castelló (CJCS)

El CJCS és una entitat independent i democràtica, funcionalment i organitzativament integrada per estructures organitzades i informals de participació juvenil dins del seu àmbit territorial respectiu. Es constitueix amb la missió de fomentar l’associacionisme juvenil, promoure iniciatives que asseguren la participació de les persones joves del seu àmbit en la presa de decisions i les mesures que els afecten, i representar-les davant l’administració corresponent com a òrgans màxims de representació i interlocució de les associacions juvenils i de la joventut del territori.

Actualment, unes 30 entitats d’àmbits molt diversos formen part del Consell de la Joventut de Castelló, com ara educació no formal, moviments polítics i sindicals, culturals, de sostenibilitat i medi ambient o diversitat funcional, aconseguint objectius comuns.

El CJCS és l’organisme interlocutor més idoni a través del qual canalitzar les demandes i les necessitats de la joventut a aquelles institucions encarregades de prendre decisions i accions destinades a la joventut.

Informació i Foto: Consell de la Joventut de Castelló

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: