La Fira del Llibre Antic i d’Ocassió de Castelló obri amb més de 70.000 títols

La plaça Santa Clara de Castelló acull fins al 30 de novembre la 41ª Fira del Llibre Antic i d’Ocasió de la ciutat. En la seua nova edició reuneix 11 llibreries de vell de Castelló, València i Madrid amb exemplars únics i originals, que ofereixen al públic des d’incunables fins a còmics, passant per llibres de totes les temàtiques. Organitzada pel Gremi de Llibrers d’Ocasió de la Comunitat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Castelló, aplega a l’agenda cultural amb la finalitat de fomentar la lectura i el treball de les editorials i llibreries com a eina de dinamització cultural a la ciutat.

La regidora de Cultura, Verònica Ruiz, que ha visitat la Fira juntament amb Vicente Pizcueta, de la llibreria Herreros 24 de Castelló, ha destacat que “iniciatives com la Fira del Llibre Antic i d’Ocasió ens apropen exemplars que d’una altra manera serien difícils d’aconseguir; i un any més, Castelló té l’oportunitat per a seguir fomentant el sector editorial, dels llibres i la lectura, als escriptors i escriptores nous i de sempre, les editorials i llibreries, i a més fer-ho amb edicions especials o antigues”.

Aquest any acudeixen a la fira les llibreries Herreros 24, de Castelló; Torres de Valencia, Russafa, El Asilo del Libro, La Guarida de las Maravillas, Al Tossal, Querubín, Prim i Hamburgo, de València; i Madrid Books, de Madrid. El públic pot trobar-hi llibres amb gravats del segle XVI, còmics antics, llibres de xiquets, i exemplars d’una gran varietat, des de cuina, caça o medicina passant per revistes, fullets, postals o cartells de diferents èpoques. Durant 25 dies, la Fira reunirà edicions d’art, psicologia, història, filosofia, novel·la negra, ciència-ficció, assaig, física i química, poesia, llibres escolars, de temàtica valenciana, etc. També hi haurà exemplars dels segles XVII, XVIII i XIX.

Com a atractius principals i per a les persones més curioses i col·leccionistes, la fira també ofereix llibres de Castelló i província gravats des del segle XVI fins al segle XX, així com postals del segle XIX i principis del XX o còmics antics des dels anys 20 fins a còmics dels segells Marvel o DC.

Informació i Foto: Ajuntament de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: