La Facultat de Dret de la UA celebra Sant Raimundo de Peñafort amb la graduació de prop de 400 estudiants

La Facultat de Dret de la Universitat d’Alacant celebra des d’ahir la festivitat del seu patró, Sant Raimon de Peñafort, amb els actes de graduació de les titulacions. En concret, seran prop de 400 els estudiants que, en els actes d’ahir i d’avui, obtinguin la graduació en els títols de grau i de màster que imparteix del centre.

L’acte d’avui, celebrat al Paranimf de la UA, ha estat presidit per la rectora, Amparo Navarro, i ha servit per distingir dues institucions per la seva estreta col·laboració amb la Facultat de Dret i, per tant, amb la institució acadèmica a totalitat. En concret, s’ha reconegut la tasca a l’Il·lustre Col·legi Provincial de l’Advocacia d’Alacant ia la Comissaria Provincial d’Alacant del Cos Nacional de Policia. A més, l’acte ha comptat amb la intervenció del degà de la Facultat de Dret, Jaume Ferrer, i l’assistència del gruix de degans de la institució, així com les autoritats acadèmiques i polítiques de la província d’Alacant.

En la seva intervenció, el degà de la Facultat de Dret, Jaume Ferrer, s’ha referit a la situació viscuda pels egressats de les promocions graduades a l’acte dient que «vau haver d’afrontar aquesta crisi sanitària que va irrompre de forma inesperada al segon quadrimestre del curs 19-20. Durant diversos mesos, a la Universitat d’Alacant, professors, estudiants i personal vam haver d’adaptar-nos a marxes forçades a situació absolutament imprevista», i va matisar que «ja han passat gairebé dos anys i, malgrat tot, avui estem aquí gràcies a l’extraordinària capacitat dels científics per donar una resposta a la COVID-19 mitjançant vacunes efectives, i la tasca inestimable dels nostres sanitaris, que ens han atès i ens han vacunat».

Ferrer es va referir al futur dels egressats manifestant que «en tot aquest context econòmic i social, els egressats teniu tota una vida per davant per treure partit a la vostra formació universitària». «Teniu l’oportunitat de contribuir que la societat en què vivim sigui més justa, amb menys pobresa i exclusió, amb més protecció del medi ambient, amb més igualtat de gènere i amb millors sistemes de salut i d’educació», va concloure el degà .

Com a clausura de l’acte, la intervenció de la rectora ha tingut un sentiment especial quan ha manifestat que «és molt emocionant per a mi parlar a la Facultat de Dret per primera vegada com a rectora, ja que aquesta és també la meva facultat, on vaig estudiar com vosaltres, em vaig llicenciar com vosaltres i vaig desenvolupar la meva carrera acadèmica com a professora, amb els companys i companyes que ens acompanyen», i va afegir que «el títol que avui us lliurem porta la marca d’una facultat prestigiosa i consolidada en els estudis jurídics, la segona més gran de la nostra comunitat autònoma i una de les més importants del país, que destaca a molts camps jurídics amb una de les ofertes més àmplies de graus, dobles graus i màsters».

A més, Navarro va expressar que «és emocionant que tornem a recuperar el nostre dia gran, el de Sant Raimon, després d’una pandèmia que va canviar el món ara fa dos anys». També es va dirigir als egressats, respecte al Dret (àmbit en què és catedràtica de Dret Financer i Tributari), dient que «es caracteritza perquè, en ser una construcció social, evoluciona al mateix temps que aquesta i, per tant, el dret porta en si mateix implícit el canvi. No sabeu Dret, no volíem que sabéssiu el Dret d’aquí i d’ara, volíem que sabéssiu el mètode per conèixer-lo i interpretar-lo, el d’ara i el del futur. Això és el que us farà no témer-ho».

La rectora, a més, va voler fer referència a la guerra actual a Ucraïna, a la qual va qualificar com «un capítol històric vergonyant, que és un exemple de fracàs de la raó i el Dret».

Als actes de graduació amb motiu de la celebració de Sant Raimon de Peñafort s’ha fet entrega de diplomes als egressats dels graus en Relacions Laborals i Recursos Humans, Gestió i Administració Pública, Criminologia, doble grau en Dret i Criminologia (DECRIM) , Màster en Gestió Administrativa i Màster en Investigació Criminal i Ciències forenses, a la sessió d’ahir, i grau en Dret, doble grau en Dret i Administració i Direcció d’Empreses (DADE), màster en Dret Ambiental i de la Sostenibilitat i màster en Dret de danys. Durant la sessió d’avui, a més, s’han lliurat els premis a l’Excel·lència Acadèmica de la Càtedra Germán Bernácer.

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: