La Diputació invertirà 900.000 euros del superàvit en rehabilitar la façana del Teatre Principal de Valencia

Informació i Foto: http://www.dival.es

La Diputació de València destinarà 900.000 euros del superàvit del pressupost provincial a escometre actuacions de rehabilitació i reforma de la façana del Teatre Principal. Així ho ha traslladat la vicepresidenta de la Corporació provincial, Maria Josep Amigó, al consellerd’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, durant la reunió de treball mantinguda per fer seguiment dels projectes en els que treballen conjuntament la Diputació i la Conselleria.

Durant la trobada, Maria Josep Amigó ha aprofitat per informar el conseller de que a la sessió plenària celebrada el passat mes de juliol, la Diputació de València va acordar una modificació de crèdit que inclou consignar 900.000 euros del superàvit del pressupost provincial per a la reforma de la façana del Teatre Principal de València. Un immoble propietat de la Diputació, però que l’Institut Valencià de Cultura també usa per a la realització de part de la seua programació cultural i artística.

En concret, els treballs a realitzar inicialment consistiran en la neteja i condicionament de la façana principal, a més d’actuar sobre la coberta per tal de segellar algunes escletxes i evitar filtracions. Maria Josep Amigó ha reconegut que «tot i que la inversió hauria de realitzar-se per escometre una remodelació més profunda del centre cultural, aquest constitueix un primer pas de l’Àrea de Patrimoni per aconseguir la recuperació integral de l’immoble», ha explicat la vicepresidenta.

En aquest sentit, Maria Josep Amigó ha recordat que el projecte inicial per a la reforma de la façana del Teatre Principal «data de l’any 2004, tot i que estava oblidat i sense executar». És per això, ha explicat que aquest «serà actualitzat per part dels tècnics de la Diputació per tal d’adaptar-lo a les actuals necessitats i condicions en les quals es troba el recinte cultural».

Per la seua part, el conseller Vicent Marzà ha celebrat «el compromís de la Diputació de València amb un dels espais escènics més importants del nostre territori», donat que «el treball conjunt, tant en la infraestructura com en la programació, en el continent i en el contingut, fan possible que el Teatre Principal visca una nova etapa de qualitat amb una oferta escènica a l’alçada del públic i del seu sector», ha refermat.

El responsable de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport també ha incidit en que «des de l’inici de la present legislatura, la reforma del Teatre Principal ha estat un objectiu del nostre departament». És per això, ha aprofitat per «agrair a la Diputació de València que recupere un projecte de l’any 2004 no executat i que destine part del seu romanent pressupostari a millorar aquest important contenidor cultural».

Les Arts Volant visitaran nous municipis

Maria Josep Amigó i Vicent Marzà també han anunciat la predisposició d’ambdues institucions de donar continuïtat al programa d’òpera itinerant als municipis Les Arts Volant. Un projecte que, mitjançant el conveni de col·laboració subscrit per l’Àrea de Cultura de la Diputació de València i el Palau de Les Arts Reina Sofía, ha fet possible en aquest 2017 la representació d’una òpera professional a un total de deu municipis de les comarques valencianes.

Un ‘camió-escenari’ dotat de tot el material necessari per a la representació d’una òpera –decorats, il·luminació i so– ha permès apropar l’òpera Bastià i Bastiana, de Mozart, als municipis de Càrcer, Benaguasil, Montaverner, Guardamar de la Safor, Albuixech, Castielfabib, Albalat dels Tarongers, Sueca, Picanya i Alginet.

Una producció que ha comptat amb els cantants del Centre Plácido Domingo i on l’Intendent del Palau de Les Arts, Davide Livermore, ha estat el director d’escena.

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d