La Diputació inaugura les obres de millora a les instal·lacions esportives de Muro d’Alcoi amb una inversió 450.000 euros

El diputat d’Infraestructures, Javier Gutiérrez, ha visitat aquest matí el municipi de Muro d’Alcoi, acompanyat pel seu alcalde, Gabriel Tomàs Salvador, i el regidor d’Urbanisme, Juan Manuel Sanchís, per inaugurar i conèixer el resultat de les obres de millora de les instal·lacions esportives subvencionades per la Diputació d’Alacant.

L’actuació ha permès intervenir en tres zones diferents de l’Poliesportiu Municipal amb una inversió de 449.600 euros, en la qual la Diputació d’Alacant aporta el 95% i l’Ajuntament el 5%. En total, el municipi de Muro d’Alcoi ha rebut 427.122 euros per part de la institució provincial i l’aportació realitzada pel consistori ha estat de 22.480 euros.

La primera de les millores ha consistit en la cobertura de l’trinquet amb la construcció de panells prefabricats translúcids amb voladís i il·luminació. La segona és la protecció lateral a la pista d’hoquei-patinatge amb un tancament perimetral dels laterals nord i oest. Finalment, s’ha dut a terme la demolició de les grades existents per a la construcció d’una nova sala polivalent creant una sala diàfana i zona de lavabos.

El diputat d’Infraestructures, Javier Gutiérrez, ha assegurat que “aquesta obra és un exemple dels avenços que es van produint en els plans d’obres executats en col·laboració amb els ajuntaments, que estan desenvolupant-se a un bon ritme”. Ha detallat a més que amb aquesta inversió “s’introdueixen millores significatives en zones esportives de Muro fent les instal·lacions més funcionals per al gaudi dels ciutadans”.

Per la seva banda, l’alcalde de Muro d’Alcoi ha destacat que “avui veiem que el suport de Diputació arriba als pobles i es converteixen en obres. Estem molt contents amb la remodelació de l’poliesportiu que no s’hagués pogut fer sense la seva ajuda, la seva diligència i la seva paciència “.

Els propers projectes que es realitzaran a Muro d’Alcoi inclosos en el pla Planifica comptaran amb una inversió total de 605.166 euros. També el Pla + A prop preveu una intervenció pressupostada en 271.122 euros, dels quals la Diputació aportarà 249.592 euros, per a la substitució de parc de comptadors d’aigua potable per comptadors de telelectura.

“Des Planifica es vol contribuir a atendre les necessitats de la població de Muro amb projectes tan rellevants com les reformes dels centres socials i el de la tercera edat i l’edifici de Setla a la Plaça de les Escoles, apostant per la proximitat i benestar dels ciutadans i per les dotacions per a gent gran “, ha declarat Gutiérrez.

El diputat ha explicat que a través d’+ A prop es treballarà per millorar l’eficiència. “La inversió prevista incidirà en l’estalvi en el consum d’un bé tan preuat com l’aigua amb un control exhaustiu per a un major aprofitament dels recursos, el que permetrà fer realitat l’aposta de l’Ajuntament de Muro d’Alcoi, amb l’ajuda de la Diputació, per la sostenibilitat i la racionalització dels recursos naturals “, ha assegurat.

A la visita d’el diputat d’Infraestructures a Muro d’Alcoi han assistit, a més de l’alcalde i el regidor d’Urbanisme, el regidor Àngel Mollà

Recepció d’obres a Benillup

Javier Gutiérrez ha visitat aquest migdia també el municipi de Benillup acompanyat pel seu alcalde, Javier Navarro, per conèixer les obres realitzades en instal·lacions de l’municipi subvencionades per la Diputació d’Alacant amb un total de 128.249,99 euros que han comptat amb una aportació de l’Ajuntament de Benillup de 6.750 euros. La intervenció ha permès dur a terme millores en les edificacions esportives del municipi amb la renovació de les instal·lacions d’aigua potable, recollida d’aigües pluvials i enllumenat, la millora de la superfície de la pista i l’execució d’un nou tanca perimetral.

Durant la visita, s’han presentat, a més, els projectes en què s’actuarà a través dels plans Planifica i + A prop, que contemplen una inversió de 414.840 euros per part de la institució provincial a Benillup. “Amb aquesta important quantitat de més de 400.000 euros es demostren un cop més la proximitat de la Diputació i l’aposta pels municipis més petits, recuperant així l’esperit original de la institució que és ajudar a les poblacions amb menys habitants i recursos”, ha remarcat el diputat d’Infraestructures.

Per la seva banda, l’alcalde ha apuntat que “aquestes obres signifiquen molt per al municipi de Benillup ja que teníem unes pistes obsoletes de més de 30 anys, i suposa un canvi molt important per a la localitat i per als nens que tenim aquí”. “Gràcies a la Diputació avui tenim una pista que no té res a envejar a altres de municipis més grans”, ha ressaltat Navarro.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: