La Diputació inaugura el nou pavelló esportiu cobert de Benejúzar amb una inversió de 420.000 euros

El diputat d’Infraestructures, Javier Gutiérrez, ha visitat aquest matí el municipi de Benejúzar acompanyat pel seu alcalde, Miguel López, per inaugurar el nou pavelló cobert municipal, una obra executada en la seva totalitat per la Diputació d’Alacant en la qual s’han invertit prop de 420.000 euros.

Gutiérrez ha destacat que “aquesta actuació, heretada de la legislatura anterior, és un exemple de l’compromís adquirit per aquest equip de Govern per acabar amb les obres pendents que hem de agilitzar perquè, sense elles, es deixen de prestar importants serveis als ciutadans”. El diputat ha anunciat, a més, “quantioses inversions a Benejúzar, un municipi que a la fi de la legislatura hi haurà rebut un milió d’euros a través dels plans provincials Planifica, + A prop i + Esports”.

Per la seva banda, l’alcalde de Benejúzar ha agraït a l’diputat d’Infraestructures “l’important esforç realitzat perquè es reprenguin les accions que han fet possible acabar les obres de l’pavelló, unes instal·lacions que gaudiran els nens i nenes del municipi”.

L’edifici consta d’una pista d’handbol / futbol sala, pista de bàsquet, tres pistes de voleibol, dues zones de vestidors amb dutxes i lavabos, un magatzem, sala de màquines i un despatx. Segons ha detallat Gutiérrez, les noves dependències esportives “són modernes, funcionals i ofereixen la possibilitat de practicar diferents disciplines en un enclavament perfecte per la seva proximitat a una zona escolar. Seran, sens dubte, la peça clau per al foment de l’esport i d’activitats saludables «.

Després de l’acte de signatura de recepció de les obres, el diputat i l’alcalde han presentat els projectes municipals que es duran a terme a través dels plans d’inversió de la Diputació d’Alacant Planifica, + A prop i + Esport.

Dins el Pla Planifica es finançaran dos grans projectes amb una inversió de 680.000 euros, dels quals la Diputació aportarà 510.000 euros. El primer permetrà la substitució de lluminàries per introduir tecnologia LED amb implantació d’un sistema de tele gestió punt a punt en gran part de l’nucli urbà. Una altra de les actuacions inclou la instal·lació de plaques fotovoltaiques d’autoconsum en els edificis municipals, l’ampliació de el camp solar i la instal·lació d’acumuladors solars de liti a l’edifici consistorial i al Centre de Salut.

Gutiérrez ha destacat que els propers projectes “són una aposta clara de la Diputació i de l’Ajuntament per la sostenibilitat, l’òptima gestió dels recursos naturals i, per descomptat, l’estalvi en el consum«.

Pel que fa a el Pla + A prop, Benejúzar rebrà un total de 203.000 euros que es destinaran a la instal·lació de sistemes contra intrusions i vídeo-vigilància en els edificis municipals; la construcció d’una nova zona de jocs infantils al Parc Verge del Pilar amb pista multiesportiva, mini pista d’atletisme, zona de jocs de taula i superfície de cautxú amb jocs tradicionals com el sambori o el tres en ratlla; i la substitució de lluminàries de tecnologia LED a la zona vuitena i el polígon de l’Alquibla.

Aquestes inversions són part dels més de 14 milions d’euros que la institució provincial dedicarà a projectes de millora i adequació a la comarca del Baix Segura dins dels plans de finançament Planifica i + A prop.

Al municipi de Benejúzar, incloent Planifica, + A prop i + Esport, “se’n va a fer un gran esforç per part de la Diputació i de l’Ajuntament per impulsar projectes que arribaran a un milió d’euros en inversió i que suposaran canvis importants en el casc urbà, emprenent el camí cap a l’eficiència energètica “, ha remarcat Javier Gutiérrez.

En la seva visita, el diputat ha estat acompanyat per la primera tinent d’alcalde i regidora de Relacions Institucionals de Benejúzar, Rosa María García Ballester, l’edil de Promoció Econòmica, Manuel Parra, la titular d’Esports, Soledad Meseguer, i altres regidors de la comarca com el titular d’Urbanisme d’Oriola, José Aix.

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: