La Diputació i consorcis d’aigua de la Plana i del Pla de l’Arc caminen junts cap a la constitució del Consorci Provincial de l’Aigua

La Diputació de Castelló ha iniciat els tràmits per conformar el Consorci Provincial de l’Aigua, d’acord amb els passos indicats al protocol de constitució d’aquest.

Aquest protocol d’actuació contempla la fusió dels consorcis d’Aigües de la Plana i del Pla de l’Arc i la posterior adhesió de la resta d’ajuntaments de la província, estiguen o no consorciats actualment. El document es concebix com un element per a la planificació comú del procediment a seguir pels integrants d’ambdós consorcis a efectes de l’efectiva dissolució dels mateixos i creació d’un nou Consorci Provincial d’Aigua de Castelló, garantint la no interrupció dels serveis prestats pels ens originaris.

Per a tal efecte, el president de la Diputació de Castellló, José Martí, el diputat de Sostenibilitat, Ignasi Garcia, el president del Consorci del Pla de l’Arc, Francisco Oller, i el president del consorci d’Aigües de la Plana, José Benlloch, han consensuat amb els representants dels 24 municipis adherits iniciar el protocol de constitució del nou Consorci Provincial d’Aigua.

El Consorci Provincial de l’Aigua té com a objectiu final garantir els recursos hídrics a tota la població i durant tot l’any i fomentar la unificació del preu de l’aigua en alta a tots els municipis de les comarques del Nord.

Segons els seus estatuts, el Consorci Provincial de l’Aigua de Castelló naix com entitat amb personalitat jurídica pròpia, responsable del desplegue i gestió de totes les infraestructures hidràuliques col·lectives que desenvolupa el Pla Director de l’Aigua, amb representació de les diferents administracions implicades en la gestió de l’aigua i consignacions pressupostàries estables per a permetre l’elaboració de plans plurianuals d’inversió per a la implantació del Pla Director de l’Aigua.

Tal com han defensat els representants dels tres organismes presents a la convocatòria, es tracta de l’instrument més adequat per a planificar i prioritzar la creació de les infraestructures hidràuliques que conformen la Xarxa Estratègica Provincial i per a la gestió d’aquestes, baix criteris d’eficiència hidràulica i energètica, oportunitat i solidaritat provincial en l’accés de l’aigua i en el repartiment de les despeses.

José Martí

El president de la Diputació, José Martí, ha assenyalat que “la gestió sostenible de l’aigua és un dels reptes més importants que hem d’afrontar i la constitució del nou consorci va precisament en aqueixa línia”. Del que es tracta, afirma, és de “garantir l’accés de tota la ciutadania a aquest bé de primera necessitat en les millors condicions possibles”.

Ignasi Garcia

El diputat de Sostenibilitat, Ignasi Garcia, ha agraït als municipis la seua voluntat de treballar per a constituir el Consorci Provincial per a “garantir el futur subministrament d’aigua i de qualitat en tots els pobles del nord”.

Municipis adherits als consorcis

Els municipis que actualment formen part del consorci d’Aigües de la Plana són Les Alqueries, Betxí, Borriana, La Llosa, Moncofa, Nules, Onda, La Vall d’Uixò, Vila-real, La Vilavella i Xilxes, així com la Generalitat Valenciana, la Diputació de Castelló i el Sindicat Central d’Aigües del Riu Millars.

Quant al Pla de l’Arc, els seus integrants són Atzeneta del Maestrat, Benafigos, Culla, La Torre d’En Besora, Les Useres, Vilar de Canes, Benlloc, Cabanes, La Pobla Tornesa, La Torre d’En Domènec, Vall d’Alba, Vilafamés i Vilanova d’Alcolea, i també la Generalitat Valenciana, Diputació de Castelló i la Societat Pública Aeroport de Castelló.

Informació i Foto: Diputació de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: