La Diputació destinarà 100.000 euros a l’obertura a Castelló d’una oficina tècnica de la FVMP sobre Fons Europeus

La Diputació subvencionarà amb 100.000 euros la pròxima obertura a Castelló d’una oficina de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) de suport als ajuntaments de menys de cinc mil habitants i mancomunitats de la província per a la redacció, tramitació i gestió de projectes sobre transició ecològica i repte demogràfic finançats amb els Fons Europeus de Reconstrucció Next Generation EU. Ho ha anunciat el president José Martí, qui destaca que és una decisió que es correspon amb la filosofia que inspira a l’actual equip de govern de la Diputació progressista de Castelló i a la FVMP de “estar al costat dels xicotets ajuntaments”. L’objectiu és que es puga generar activitat econòmica en les xicotetes poblacions d’interior i que “totes les ciutadanes i tots els ciutadans de la província de Castelló es beneficien dels fons de la Unió Europea”. L’aportació econòmica de la Diputació permetrà la contractació del personal tècnic que es requereix per a desenvolupar aquest tipus de programes.

Aquestes dependències de suport als ajuntaments se situaran en la planta baixa d’un immoble propietat de la Diputació situat en l’avinguda Cardenal Costa en confluència amb l’avinguda Vall d’Uixó 25, que se cedeixen a la federació per un període de quatre anys. En elles, els representants dels ajuntaments podran sol·licitar informació i realitzar consultes. A més, s’oferirà formació a distància en matèria de fons europeus per a càrrecs electes i tècnics municipals i s’organitzaran trobades, jornades, cursos i seminaris.

Donada la importància de la labor a desenvolupar, la Diputació i la FVMP treballen en l’agilitació del procés que conduïsca a la imminent obertura de l’oficina, per al que el president Martí i el secretari de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, Vicent Gil, signaran sengles convenis de col·laboració i de cessió d’immoble.

Informació i Foto: Diputació de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: