La Diputació de Valencia s’integra en l’Agència Valenciana de Protecció del Territori

La diputada de Mobilitat Sostenible, Dolors Gimeno, ha participat en la sessió de constitució de l’Agència Valenciana de Protecció del Territori celebrada a l’Ajuntament d’Elx.

 

L’organisme autònom, adscrit a la Conselleria de Política Territorial, exercirà les competències de protecció de la legalitat urbanística i està presidit per la Secretària autonòmica de Política Territorial, Urbanisme i Paisatge, Immaculada Orozco, amb la direcció de Manuel Civera.

 

L’Agència Valenciana de Protecció del Territori té com a finalitat essencial vetlar per la utilització racional i legal del sòl, d’acord amb el que disposen la Llei 5/2014, de 25 de juliol, de la Generalitat, d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge de la Comunitat Valenciana i la resta de legislació urbanística.

 

La Generalitat, a través de l’Agència, exercix les potestats autonòmiques de protecció de la legalitat urbanística respecte a infraccions greus o molt greus comeses en sòl no urbanitzable, comú o protegit, amb el caràcter de competència pròpia en concurrència amb la municipal.

 

Informació i Foto: Diputació de Valencia

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: