La Diputació de Valencia proposa millorar la connexió entre els polígons de Rafelbunyol i La Pobla amb un bulevard

Informació i Foto: http://www.dival.es

  El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha clausurat aquest dimarts l’acte de presentació d’un nou estudi de la Càtedra Divalterra, una iniciativa de la Corporació provincial amb la Universitat Politècnica de València (UPV). Aquest estudi, que serveix per a analitzar i millorar l’estat de les zones industrials, s’ha centrat aquesta ocasió en el municipi de Rafelbunyol, on s’han abordat qüestions com la connexió entre el polígon i La Pobla de Farnals, la millora d’accessos i serveis, i l’existència de diferents plans d’ajudes econòmiques i les eines per a sol·licitar-les.

  “En la Diputació vam tenir clar des del primer moment que havíem de proporcionar eines perquè els municipis puguen acollir-se a ajudes de tot tipus: des de la Generalitat, a través del IVACE, fins a les de la Unió Europea o el Govern central”, ha destacat Rodríguez. “Es tracta d’establir estratègies que permeten millorar el potencial màxim dels municipis industrials, que són els nostres polígons”. L’objectiu: proporcionar un instrument als ajuntaments perquè optimitzen les seues decisions de prioritzar unes inversions respecte a unes altres.

  En el cas de Rafelbunyol hi ha una “grandíssima oportunitat” que deriva “del propi enclavament i les seues connexions”, segons ha explicat el president de la Diputació, qui ha subratllat que, encara que la Diputació no té competències en aquesta matèria, “no pot ser l’excusa” per a no tractar de sumar a institucions i empresaris per a “definir junts el que es vol per al futur”. “Així, quan arriben les ajudes tindrem capacitat per a executar-les i que cap es retarde o es quede pel camí”.

  Un impuls per al municipi i la comarca

  En l’acte d’aquest matí, en el qual han intervingut el director de la Càtedra Divalterra, Juan Jaime Cano; el director de l’àrea d’Estudis i Planificació Estratègica de Divalterra, Miguel Ángel Ferri; i el regidor d’Ocupació, Innovació, Indústria, Comerç i Noves Tecnologies de Rafelbunyol, Fernando Ciges; ha participat també l’alcalde d’aquest municipi de l’Horta, Francisco A. López, qui ha acompanyat al president en la clausura.

  “Aquesta càtedra ve a dir-nos les febleses, amenaces, fortaleses i oportunitats de la nostra àrea industrial per a poder posar en valor el polígon de Rafelbunyol de cara a l’exterior i adaptar-nos a la nova llei del Consell d’àrees industrials”, ha dit l’alcalde. “Volem que el polígon industrial de Rafelbunyol siga considerat en la nova llei un àrea industrial avançada i no bàsica com seria en l’actualitat”.

  Segons López, el text presentat és “una base fonamental” per a obtenir finançament per part d’altres administracions. “És un document que mira al futur i alhora assenyala les mesures urgents”. “Hem de realitzar com més prompte millor un projecte per a millorar l’entrada al polígon industrial i també invertir en la creació d’un bulevard que servisca per a connectar el polígon industrial de La Pobla de Farnals amb el de Rafelbunyol”, ha explicat l’alcalde, qui ha remarcat que aquestes actuacions impulsarien no solament al municipi, sinó a tota la comarca.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: