La Diputació de Valencia porta la sensibilitació dels ODS a 12 municipis de la Ribera

La diputada de Cooperació Internacional de la Diputació de València, Mentxu Balaguer, ha presentat amb els representants de Creu Roja i Novaterra, dos projectes de sensibilització en el marc de l’ajuda internacional.

Creu Roja ha presentat el projecte “Sensibilització i diplomàcia humanitària sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible a la Ribera”. Este projecte, iniciat en 2022 amb municipis de la comarca de la Costera, té com a fi sensibilitzar a la ciutadania sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) amb accions dirigides a la ciutadania i al sector privat, i compta amb un finançament de 40.000 euros.

Els 12 municipis on es desenvoluparà el projecte són: Alcàntera de Xúquer, Alfarp, Benimodo, Manuel, La Pobla Llarga, Sellent i Sumacàrcer de la Ribera Alta, i Benicull de Xúquer, Corbera, Favara, Fortaleny i Polinyà de Xúquer, en la Ribera Baixa. Per assolir els objectius del projecte, es duran a terme activitats com exposicions, tallers, representacions amb titelles, jocs, i diverses accions a realitzar en els espais culturals, ajuntaments, centres educatius i espais urbans.

“Des de la Diputació de València, considerem que la realització de projectes de sensibilització sobre els ODS, en accions com esta, fetes en xicotets municipis de la província de València, és un compromís que forma part dels eixos fonamentals de la corporació provincial”, ha explicat la diputada Mentxu Balaguer.

Novaterra

Per una altra banda, la Fundació Novaterra ha presentat el projecte “Pis Llançadora” que promou l’emancipació de les persones migrants a través d’un procés d’acompanyament integral que, d’una banda, oferix orientació laboral i administrativa i, d’altra banda, facilita l’accés a un habitatge a través de lloguers socials adaptats a les seues possibilitats.

El projecte consistix en una iniciativa innovadora de sostre i treball, en el qual oferir lloguers socials durant un determinat període de temps, alhora que s’oferixen eines laborals i personals perquè la persona aconseguisca l’emancipació completa per a una vegada isca del pis llançadora, siga autònoma econòmica i personalment com per a desenvolupar la seua vida per compte propi sense dependre d’agents externs (serveis socials i/o entitats).

La Fundació Novaterra està dedicada a la inserció soci laboral de persones mitjançant el desenvolupament de l’ocupabilitat, la intermediació i la creació d’ocupació i la sensibilització de la societat davant les situacions d’exclusió, a través de la denúncia i la proposta d’alternatives.

Informació i Foto: Diputació de Valencia

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: